Opera Temaları

____________________________________________________________________

Twitter’da Opera takımı Nintendo Wii’nin İnternet kanalından esinlenmiş “Kawii” diye bir temasından bahsediyordu. Ben de merak ettim nasıl birşeymiş diye. Uzun yıllardır Opera kullanırım ama sanırım 8 sürümünden bu yana tema kullanmadım.

Zaten kendi arayüzü Opera 6’dan geçiş yapınca gayet hoşuma gitmişti. Ayrıca işi yapan da dışındaki teması değil, arkasındaki dönüştürme motorudur. Bu sebeple pek temalar ile ilgilenmezdim. Bu Kawii neymiş diye bir bakayım dedim ve temayı kurdum. Tema sayfasında da iyi kötü bir ton tema buldum.

Madem millet o kadar tema yapmış, kullanalım bari dedim. Opera 9.63’e Kawii denen temayı kurdum, Opera 10 Alpha ise nasılsa birgün kaldıracağım için standart temasıyla.

Opera Kawii teması

Opera Kawii teması

Kawii’ye gelince, hiç de yorumlarda yazıldığı kadar hoşuma gitmedi. Bir kere açık sekme ile arkaplandaki sekmeler neredeyse birbirine karışıyor, hangisi hangisi anlaşılmıyor, açık olan sekmenin daha da vurgulu olması gerekirken bu temada o sekme sadece birkaç piksel daha büyük. Ayrıca RSS ve e-posta uyarılarındaki kapatma simgeleri de görünmüyor. Bu çeşit çeşitli problemleri var, tamamlandığında iyi birşey olabilir ama şimdilik gözüme girmedi, başka bir tema bakacağım artık kendime.

Opera’ya tema bulma ve kurmak için:

“Araçlar > Görünüm > Tema > Daha fazla tema” ya da İngilizce ise “Tools > Appearance > Skin > Find more skins” yolundan Opera’nın tüm temalarını görebilirsiniz. Bunları kurmak için de her birinin yanındaki Download butonundan indirmeniz ve sonrasında da temanın etkinleşitirlmesi ile ilgili çıkan onay kutusunu onaylamanız gerekli.

Opera görünüm ayarları arayüzü

Opera görünüm ayarları arayüzü

Eğer temaları farklı bir gezgin ile indirmeye kalkarsanız bu dosyaları Opera teması değil de standart bir ZIP dosyası olarak göreceğinden, bunları Opera’nın tema klasörüne kopyalamanız gerekli. Bu yol şudur: C:\Program Files\Opera\Skin. Yalnız Opera’nın kendi indirdiği temalar Documents and Settings içindeki klasörlere yüklenir, orayı da kullanabilirsiniz.

1 Yorum

  • Yazan: yusufan, 31 Ocak 2009 @ 8:13 pm

    güzel temalar var bu wordpreete yaff

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz