Opera User JavaScript – UserJS

____________________________________________________________________

Opera User JavaScript özelliği her sayfa yüklenişinde tüm JavaScript kodlarından önce kullanıcının çalışmasını istediği kullanıcı ayarlı JavaScript kodlarını çalıştırır. Bunun faydası güvenlik temelli, örneğin sayfadaki çeşitli kodları tarayıp çalışmasını engelleyen veya desteklenmeyen özellikleri JavaScript ile sağlayabilmektir.

Bu özelliği etkinleştirmek için istediğiniz kullanıcı JS dosyalarınızı koyacağınız bir klasör oluşturun. Sonra Araçlar > Tercihler > Gelişmiş > İçerik > JavaScript seçenekleri yolundan gidip Kullanıcı JavaScript dosyaları kısmına klasörünüzün yolunu girin. Tamam‘a tıkladığınızda kullanıcı JavaScript dosyaları desteği aktif olmuş olacak. Daha sonra da adres satırına opera:config yazıp Ayarlar sayfasına gidin. Burada User Prefs kısmında Always Load User JavaScript seçeneğini işaretleyin ve ayarların tamamen kaydedilmesi için Opera İnternet gezgininizi yeniden başlatın. Bundan sonra UserJS özelliği JavaScript’i etkinleştir seçeneği kapalı olmadığı sürece etkin olacaktır.

Çeşitli User JS dosyalarını bu bağlantılardaki sayfalardan bulabilirsiniz: 1, 2, 3, 4, 5. Tabi isterseniz kendiniz de kod yazabilirsiniz, bunu söylemeye gerek yok.

Ha bir de kod yönetimi ile ilgili Opera Türkiye’deki UJS Manager ile betiklerinizi daha kolay yönetin başlıklı konuyu da incelemeniz iyi olur.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz