Oturumu kaydet

____________________________________________________________________

Dedemlerle sabah saat 11:00 gibi se癟ime oy kullanmaya gideceimizi kararlat覺rm覺t覺k, saat 11 gibi 癟ar覺 atacaklar ben de haz覺rlan覺p 癟覺kacakt覺m. Saat 10:45 gibi 癟ar覺 att覺lar, tabi ben de uykumun san覺r覺m en tatl覺 yerindeydim. Bu 癟ar覺 beni 繹yle bir bozdu ki sormay覺n. Yataktan 羹fleye p羹fleye dorulup ayaa kalkt覺m. O anda sadece yat覺p uyumak istiyordum ama anlam覺t覺k bir kere. Oy kullanma ilemi sonras覺 da uyuyamayaca覺m覺 biliyordum, ama uyku o kadar tatl覺 idi ki, sorsalar o an pek fazla eyi verebilirdim uyumak i癟in. Ne yapay覺m imdi diye d羹羹nd羹m, birden Opera akl覺ma geldi, ilk kullanmaya balad覺覺mda 癟ok da gerekli g繹rmediim oturum kaydetme 繹zellii.

O 繹zellik o esnada a癟覺k olan pencereleri siteleri vs. kaydediyor ve daha sonra istediiniz bir zamanda tekrar a癟abiliyorsunuz. Benim de uykulu kafama ilk gelen bu oldu, 繹n羹mde butonlar belirdi falan. Sanki bir Opera penceresi vard覺 繹n羹mde, Dosya > Oturum > Bu oturumu kaydet… yolundan gidip oturumumu “yar覺m kalan uyku” ismiyle kaydedecektim, tabi hayat oturumumu. Daha sonra da oyumu kullan覺p gelince Dosya > Oturum > Oturumlar覺 y繹net… yolundan “yar覺m kalan uyku” oturumumu tekrar a癟acakt覺m. Tabi bu ekilde olmad覺, 繹yle butonlar falan yoktu, tek olan uykum nedeniyle hala hayal d羹nyas覺nda yaamam覺n etkisiyle akl覺mdan birka癟 d羹羹ncenin ge癟mesiydi.

Opera oturumu kaydet

Opera oturumu kaydet

Hayat覺n ne kadar basit olduu geldi akl覺ma, bir oturumu kaydet se癟enei bile yoktu. San覺r覺m bu u an IE 7’de bile vard覺r, ama hayatta yok ite. Ne zamand覺r Opera’da al覺m覺t覺m, bilgisayar kapal覺 iken bile ilk akl覺ma o geliyor. Hayata da laz覺md覺 b繹yle bir 繹zellik. K羹癟羹kl羹羹mden beri en tatl覺 uykular覺m b繹yle b繹l羹nm羹t羹r, hele o okul g羹nleri, y覺llarca b繹l羹nd羹 bu ekilde uykum. Bir de 繹retmen olursam 繹mr羹m羹n sonuna kadar da devam edecek b繹l羹nmeye, bana bir oturum kaydetme hakk覺 laz覺m yani. Neyse ileride olur dedim ve giyinip gittim. Ama ileride nas覺l olacak ki diye de akl覺ma tak覺ld覺. O an ger癟ekten nas覺lsa ileride olur ben de kullan覺r覺m diye bir d羹羹ncem oldu. Kafay覺 biraz toparlay覺nca ne sa癟ma eymi lan diye geldi akl覺ma. Bu hayat oturumunu kaydetme olay覺 sadece beni deil herkesi etkileyen bir ey olurdu 癟羹nk羹, herkes tonla oturum kaydetse!

Beynim bu y繹nde d羹羹nmeye gidiyor ama sa癟ma bir ey olduunu biliyorum ite. Belki de 癟繹z羹m erken yat覺p b繹yle durumlara imkan vermemekte.

3 Yorum

  • Yazan: altug, 9 Nisan 2010 @ 7:47 pm

    inan覺r m覺s覺n u anda googleda “ie’de oturum kaydetme” sorgusunu ar覺yorum…senin yaz覺ndan baka da oturum kaydetmeyle ilgili bir ey yok.癟ok b羹y羹k bir eksik asl覺nda :@

  • Yazan: FeRHaD, 10 Nisan 2010 @ 1:34 am

    Valla senin ad覺n覺 s繹yleme gerei duymad覺覺m o programla ilgili dertlerini en iyi ekilde 癟繹zmenin en iyi yolu burada, bu linkte: t覺kla bana .
    Opera kullan istediin gibi oturumunu kaydet, tekrar a癟, s覺n覺rs覺z kez yapabiliyorsun bunu.

  • Yazan: kingozai, 3 Eyl羹l 2010 @ 11:02 am

    Bilgisayar ba$覺nda fazla durman覺n sonucu. yanl覺 birey yapt覺n deilmi? hemen insan覺n i癟inde bir ctrl+z hissiyat覺 oluuyor

Bu yaz覺ya balant覺lar

Bu yaz覺daki yorumlar i癟in RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz