PlayStation Phone

____________________________________________________________________
PlayStation phone

PlayStation phone

Zamanında bir ara SonyEricsson’un Sony’nin PlayStation ve Portable PlayStation cihazlarının ününü kullanarak akıllı telefon pazarına gireceği ile ilgili söylentiler vardı. Öyle görünüyor ki bu söylentiler gerçek oldu ya da SonyEricsson bu söylentileri mantıklı buldu ki şu an karşımızda PlayStation Phone diye bir cihaz var.

Resimde görünen resim gerçekten bir PlayStation Phone imiş. Ürün ne zaman piyasaya çıkar tam bir bilgi yok ama 2010 için de umutlar olsa da 2011’de piyasada göreceğimizden emin olabiliriz.

SonyEricsson PlayStation Phone Androdi 3.0 yani kod adı Gingerbread işletim sistemiyle geleceği düşünülıyor. Ayrıca bu cihaza özel uygulama ve oyunların indirilebileceği bir Sony Marketplace de olacakmış.

SonyEricsson PlayStation Phone 1GHz frekansta Qualcomm MSM6855 işlemci, 512 MB RAM ve 1 GB da sabit belleğe sahip. Ekran da 3.7 ile 4.1 inç arasında bir boyutta olacakmış. Cihazda Sony’nin kendi teknolojisi olan Memory Stick girişi yok ama microSD hafıza kartlarına destek var.

Cihazın alt kısmında ortada görünen kısmın çoklu dokunma imkanı olan bir dokunmatik alan olduğundan bahsediliyor. Tabi diğer PlayStation butonlarını da hala barındırıyor.

Tabi cihaz henüz prototip aşamasında ve hala çok fazla hata içeriyormuş. Bunlar düzeltilip kullanılır bir cihaz gelene kadar bir süre geçecek daha.

SonyPlaystation Phone üzerinde Android de nasıl olur çok çeşitli fikirler var konu hakkında. Bazılarına göre Android iyi bir oyun platformu sunacak performansı sağlamıyor ve PlayStation Phone’dan bir şey beklemiyor. Bazıları da Android 3.0’a güvenip iyi olacağını söylüyor.

Tabi şu da var işletim sistemi ne de olsa donanımda 1 GHz frekansta ve donanımsal OpenGL 2.0 desteğine sahip grafik işlemcisine sahip bir işlemci var. Bu grafik işlemcisi de kendine göre bir frekansta çalışıyor. Bu sayede pek çok grafik işlemi yazılım yerinde donanımda yapılarak performans artabilir. Tabi 250MHz DSP işlemcisi ve NEON işlemcisi de kullanılarak oldukça yüksek performans elde edilebilir.

Hedef kitle olarak cihazın daha çok Sony PSP kullanıcılarına hitap edeceğini düşünüyorum. Hayalinde bir tane olmayanlar için normal bir Android cihaz varken böyle bir cihazın tercih edilmesi çok fazla oyun oynama hayalleri olmadıkça çok mümkün gelmiyor. En azından kişisel olarak ben tercih etmem. Piyasaya girişi de biraz geç oldu ama edineceği yer piyasaya çıkış döneminde sahip olacağı avantajlar ve yaratacağı sansasyona bağlı.

Kaynak: Engadget.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz