Samsung Craft ile 4G

____________________________________________________________________

Ülkemizde daha 3G erişimi sağlam yer edinebilmiş değil. İl merkezlerinde yeterli seviyede çekmekle birlikte kırsal kesime doğru gittikçe sinyal gücü zayıflıyor ve ortadan kalkıyor. Kalıyoruz 2.5G ile başbaşa. 🙂 Elalem ise 4G olayına geçmeye çalışıyor. Nunu MetroPCS diye ABD’li bir operatör ile Samsung da Craft modeli 4G destekli telefonuyla yapıyor. Tabi bu 4G gerçekten 4G, hani LTE (Long Term Evolution) teriminden bahsediyoruz. Reklam ve fırsatçılık amaçlı 4G kullanımlarından değil yani.

Önden Samsung Craft

Önden Samsung Craft

Samsung SCH-R900 Craft, CDMA ve 4G GSM (LTE) ağlarında çalışabiliyor. Craft 3,3 inç WVGA AMOLED ekrana sahip ve QWERTY klavyeye sahip. Ayrıca otomatik odaklama destekleyen, flaşlı bir 3.2 MP kamerası var.

Craft’ın 4G dışında diğer bağlantı olanakları da Wi-Fi, Bluetooth ve GPS.

Cihaz 2 GB boyutlu bir hafıza kartı ile geliyormuş ve içinde de geçen yılın Yıldız Savaşları (Star Trek) filmi oluyormuş.

Samsung Craft 50$ indirimle 299$’a satılıyormuş. Tabi 4G için de bir 4G planına ihtiyaç var ki o da 55 – 60 $ aylık imiş.

Arkadan Samsung Craft

Arkadan Samsung Craft

Bataryası 1500 mAh, yani Samsung’un çoğu cihazında kullandığı bataryadan sanırım ama, konuşma süresi sadece 4 saatmiş ve bekleme süresi de 200 saat imiş. 4G şebeke daha fazla güç tüketiyor herhalde. Tabi diğer şebekelerde nasıldır bilmiyorum.

Biz 2,5 G ile uğraşalım duralım, millet nerelere gitmiş. Bulunduğum yerde 3G olmadığından telefona bir Ağ erişimi paketi almaktan özellikle uzak duruyorum, onun yerine SMS paketi gayet iyi işimi görüyor.

Hatta Turkcell öneriler sayfasına bir öneri koymayı da düşündüm hatta. Zaten evde de oturma odasında SMS bile zor gönderiyorum. Ya devamı telefonun elimde durması gerekli, ya da tip tip pozlara girmem. 🙂

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz