Sınırda

____________________________________________________________________

Sınırda, bu akşam izlediğim tuhaf bir filmdi. Aslında dün gece izlemeye başlamıştım ama biraz izledikten sonra yalnız izlemeyip sonradan izlenmeye bıraksam daha iyi olur demiştim. Bu akşam da annemin dizisi olmaması nedeniyle izlesek olur dedim, izledik.

Başlarda ufak tefek sevişme sahnelerinden annemin yanında açmasaydım daha mı iyi olurdu dedim ama sonradan vazgeçtim, ciddi bir sevişme sahnesi yokmuş. Üzüldünüz değilmi. 🙂 Yine de +18 faktöründen kurtulabilmiş değil, bilginize.

Film bir Paris banliyösünde polislerle çatışan bir grup ile başlıyor. Bunlardan biri çatışmada yralanıyor ve yaralayan polisi de yaralıyorlar. 🙂 Daha sonra yaralanan arkadaşlarını gruptan bir kız ve bir erkek hastaneye götürüyorlar ve diğerleri sınıra doğru yola çıkıyor, buluşup Hollanda’da Amsterdam’a gidecekler. Yaralı arkadaşları hayatını kaybediyor ve kızla yanıdaki oğlan yola çıkıyorlar. Diğerleri sınır yakın bir yerde bir hotel buşluyor. Burada nefislerine sahip olamayıp iki kızla ilişkiye giriyorlar. Bundan sonra yemek yerlerken ortamdaki tuhaflığı farkediyorlar ve işler buradan sonra gelişmeye başlıyor. Biraz dayak yiyip oradan kaçıyorlar, ancak biri onları takip edip, kaza yapmalarına vs. sebep oluyor.
Diğer kız ve oğlan da ortama geliyor ve işler iyice karışıyor. Bir nazi babanın kontrolündeki tuhaf bir ailenin eline düşüyorlar. Baba üstün ırk olduklarını iddia eden biri, gruptaki kızla soylarını devam ettirecekler sözde, tabi bu kız da gruptan birinden daha önceden hamile idi. Hepsi türlü türlü işkenceler çekiyor vs. ölüyrolar yaşıyorlar vs.

Özetle orta karar bir vahşet filmi diyebilirim. Anneme göre biraz orta karardan fazla birşey ama bana göre orta karar. İzlenmeli mi peki? Filmden düzgün bir ana fikir çıkaramadım, zina yapma ölme gibi birşey olabilir ama olmuyor yine de. İzlerken yoğun bir duygu seli falan beklemeyin, daha çok olaylara yoğunlaşılmış gibime geldi.

Sınırda [Frontier] fragmanı:

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz