Siyah Arkaplanlı Websitesi ile Daha Az Enerji Tüketimi

____________________________________________________________________

Bir forumda okuduğuma göre bilgisayar monitörleri siyah renk görüntülemeleri esnasında beyaz gibi parlak renkleri görüntüledikleri zamankinden daha az elektrik tüketiyorlarmış.Bu durumda websitelerinin arkaplanları siyah olursa monitörler daha az elektrik harcayacağı için tasarruf yapmış olacağız.Kendime siyah arkaplanlı bir tema bulmalıyım.Bunu özellikle Google’ın uygulaması lazım.Neredeyse tüm sayfaları beyaz.Bunları siyah yaparsa önemli bir tasarruf olacağından eminim.

4 Yorum

  • Yazan: Hasan Yılmaz, 28 Mayıs 2007 @ 4:34 am

    İlginç. Elektrik tasarrufu sağlanabilir mi bilmiyorum. İlk kez duydum.
    Yalnız siyah fon daha çok kullanılırsa, renk modülleri daha az iş yapar, piksellerin bozulma olasığı düşer dolayısıyla monitörün ömrü uzayabilir..

  • Yazan: FeRHaD, 28 Mayıs 2007 @ 4:45 am

    Monitör açık renkleri oluşturmak için ışığın oluşturulacağı bölgede daha parlak bir ışık yaratmak zorunda. Uzun süre açık renkli ve parlak renklere baktığında gözünün koyu renklere baktığında olduğundan daha çabuk yorulduğunu farketmişsindir.Belki etkisi fazla olmayabilir fakat bunun Google gibi sık ziyaret edilen sitelerde olması durumunda önemli bir enerji tasarrufu sağlanacaktır.

  • Yazan: Hasan Yılmaz, 28 Mayıs 2007 @ 4:54 am

    Her şeye rağmen beyazdan vazgeçmek zor gibi. Sadeliğin ve saflığın simgesi sonuçta…

  • Yazan: FeRHaD, 28 Mayıs 2007 @ 5:10 am

    Haklısın. Bende bu yazıyı yazdığımda siyah bir WP teması bulmayı düşünüyordum fakat aradan bir ay geçmesine rağmen hala beyaz. Aslında eski sitemi ben de siyah yapmıştım ama böyle araya hazır tema olayları girince işler değişiyor.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz