Spb Wireless Monitor

____________________________________________________________________

Spb Windows Mobile pazarında en iyi uygulamaları geliştiren firmalardan biri. Tek takla atmayı bilen güvercine fazladan en az tiki takla attırmayı başarıyor desek yerinde olur. Bu seferki de bir istatistik manyağı olduğumdan en çok benim sevdiğim türden birşey; Spb Wireless Monitor GPRS, CDMA, 3G, WiFi ve USB veri kullanım ve tarife uygulaması.

SPB Wireless Monitor

SPB Wireless Monitor

Spb Wireless Monitor ile WiFi, telefon operatörünüz veya USB üzerinden kurduğunuz bağlantılarda uygulamaların kullandıkları veri miktarlarını ölçüp kaydeden ve bunu istatistikleştiren bir program. Daha sonra da bunu aylık, günlük, saatlik dönemlerde inceleyebiliyorsunuz.

Program veri gönderen ya da alan her dosyanın adını ve ne zaman ne kadar veri işlediğini kaydediyor. Böylelikle veri kullanım istatistiklerini üretiyor.

Ayrıca tarife ayarı yapılarak kullandığınız verinin maliyetini de kolayca hesaplayabiliyor. Programların isterseniz bant genişliği cinsinden veri kullanımlarını gösteriyor, isterseniz de ücret cinsinden. Teker teker programlardan başka toplam kullanılan veri miktarını ve ücretini de gösterebiliyor.

Bir de uyarılar özelliği var ki bu da kota aşım durumlarını önlemek için ideal. Kotanıza yakın bir sınıra uyarı koyup bu noktaya kadar veri kullandığınızda uyarı alarak gereksiz yere daha fazla para ödemeniz engelleniyor.

SPB Wireless Monitor program veri kullanımları

SPB Wireless Monitor program veri kullanımları

Programı kurduktan sonra cihazınızı yeniden başlatmanız gerekiyor. Cihaz yeniden başladığında belleğe 50 – 200 KB kadar bellek kullanan WirelessSrv.exe adında bir programcık yerleşip istatistik bilgilerini kaydetmeye başlıyor. Siz de başlat menüsünde Spb Wireless Monitor uygulaması ile de istatistiklerinizi görüp çeşitli ayarlarınızı yapabiliyorsunuz.

Program böyle basit ve ben gibi istatistik manyakları için harika birşey. Ancak Spb uygulamalarının %99’unda bulunan bir problem içeriyor! Bu uygulama ücretli. 🙂 Ücretsiz sadece 14 gün kadar deneme sürümü olarak kullanıyorsunuz. 😀

Şuradan 19.95$’a satın alabilirsiniz. Aşağıdaki linkten de deneme sürümünü indirebilirsiniz (Smartphone sürümü olabilir, sadece Toshiba Portégé G500 ile denedim.).

İndir “SpB Wireless Monitor”

SpbWirelessMonitorsp3.arm.cab – 118 defa indirildi – 488,53 KB

Hoşuma gitmeyen şey program çalışırken WM5torage uygulaması ile telefonu bilgisayara yığın depolama aygıtı olarak bağlayınca bu şekilde alınıp verilen veri miktarını ölçmemesi. En çok da bunu istiyordum ki bunun için WM5torage geliştiricisiyle bile iletişim kurmayı düşündüm ki kendisi çok aşırı gizlenmiş saklanmış biri. 🙂 Ancak ne yazık ki işte USB yığın depolama modundaki veri ölçülemiyor.

No crack, no crack, hele Ramazan’da daha da haramdır.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz