Steam Linux GRID Rally çalışmama sorunu

____________________________________________________________________

Steam’de bedava buldum diye aldığım GRID Rally oyunu aldığımdan beri Kubuntu sistemimde çalışmıyordu. Hatta bir ya da iki Kubuntu güncellemesi geldikten sonra bile çalışmıyordu. Halihazırda sistemde Kubuntu 19.10 Eoan var ve KDE 5.62, Plasma 5.16.5 ile çalışıyor. İlk açılıştaki pencere geliyor ama Play dediğimde oynamıyordu. Aynı Feral Games ürünü Hitman’de de böyle bir sorun vardı ama kendi kendine çözülmüştü.

Biraz kurcaladığımda librtmp.so.0 diye bir dosyanın eksikliğini farkettim. Sistemi kontrol ettiğimde librtmp.so.1 diye bir dosya vardı ve bunu hemen aynı konuma librtmp.so.0 adı ile kopyaladım. Uçbirim üstünden çıktıları almaya başladım. Ancak sorunu biraz daha kurcaladığımda aslında herkeste olmayan bir sorun olduğunu gördüm. Yani herkesin oynadığı oyunu ben oynayamıyordum.

Türkiye’de oynanmaması ile ilgili birkaç yere denk geldiğimde de oyunun dil ayarları ile ilgili bir sıkıntı olabileceğini gördüm. Önerilen LANG=C %command% komutunu ise oyunun başlatma ayarlarına ekleyince, oyun çalışmaya başladı. Bunun için Steam’de oyuna sağ tıklayıp Properties > General > SET LAUNCH OPTIONS… kısmına gidip şu kodcağızı oraya girmek gerekiyor:

LANG=C %command%

Sonrasında oyun sorunsuz çalıştı. GTX1050Ti mobil versiyon kart FullHD çözünürlükte Ultra civarı çoğu ayarla 90 civarı FPS verdi. Daha düşük ayarlarda da 300’e kadar çıkıyordu FPS ilk ayarlarında.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz