Texas Instruments OMAP-DM5x yeni mobil işlemciler

____________________________________________________________________

Texas Instruments şirketinin OMAP serisi işlemcileri cep telefonlarında kullanılan en yaygın işlemcilerdendir. Yeni OMAP-DM5x serisi ile de yaygın olmaya devam edecekleri anlaşılıyor.

TI OMAP işlemciler Nokia’nın özellikle Symbian serisi cep telefonlarında kullanılmış işlemciler. Symbian olmayan seride de kullanılıyor mu bilmiyorum ama Nokia dışında Windows Mobile, Linux işletim sistemleri için de kullanılıyor. Özellikle Intel/Marvell’in PXA serisi işlemcilerinden farklı olarak DSP işlemcisi de içermeleriyle iki markanın arasında sık kafa karışıklığına ve kararsızlığa neden olmuştur.

TI OMAP DM5x

TI OMAP DM5x

Yeni OMAP-DM5x işlemcilerdeki ilginç özelliklere bakalım biraz. 🙂 İşlemcilerden OMAP-DM515’te 12 MP OMAP-DM525’te de 20 MP çözünürlüğe kadar görüntü yakalama desteği varmış, yani cep telefonlarında 20 MP kameralar görebilme ihtimalimiz yüksek. 🙂 720p yüksek çözünürlüklü kamera kaydı yapıp oynatabilmeleri de işlemcilerin gücüne bir diğer kanıt. Bunlardan başka da son zamanlarda her mobil işlemcide olan resim görüntüleme ve video oynatma performansını arttıracak hızlandırıcılar, yüz izleme, otomatik sahne tanıma ve TV çıkışı gibi özellikleri de var.

TI OMAP-DM5x serisi işlemciler gayet güçlü taşınabilir cihazların üretimine yardım edecekleri aşikar. Sıra bunları kullanan ürünlerin piyasaya çıkmasına geldi ki gelecek yıl sonlarında belki bu cihazları görebileceğiz. Ha bir de umarım bu güçlerinin yanında ciddi güç tasarruf sistemleri ile geliyorlardır ki boş pille güç bir işe yaramıyor.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz