Touch Weather

____________________________________________________________________

Sebebini bilmiyorum ama Windows Mobile’da hava durumu bilgisini öğrenmek için çok fazla sayıda uygulama var. Her yerden bir hava durumu uygulaması çıkıyor karşınıza. 🙂 Rahatsız ediyor aslında bu ama neyse, geçelim konumuza. Touch Weather da bu uygulamalardan biri, bu uygulama ile günlük ve gelecek günlerin hava durumu tahminlerinizi alabiliyorsunuz cep bilgisayarınıza, her hava durumu uygulaması gibi. Peki farkı ne? Biraz muhteÅŸem ve oldukça gerçekçi görsellerle süslenmiÅŸ olması, ve fiyatı, evet ücretli bir uygulama.

Touch Weather hava durumu olayına mükemmel bir görsellik katmış. Yağmur, kar her hava olayı görselleştirilmiş. Mesela kar yağıyorsa altıgen kar taneleri düşüyor ekranda, yağmur yağarsa yağmur.

Ekranda günün saatine göre sabit duran bir güneş ya da ay var. Hava olayları da bu cismin üzerinde oluyor. Mesela hava bulutlu ise ayı bulutlardan göremiyorsunuz, karlı ise ayın önünde kar yağıyor.

Uygulama farklı hava durumu sunucularından veri alabiliyor ki bir sunucuda konumunuz yok ise diğerinde arama yapabilirsiniz, veya biri yanlış tahmin gösteriyorsa farklı bir tanesini deneyebilirsiniz.

Sadece hava sıcaklığından başka havadaki nem, rüzgar hızı ve yönü, güneşlenme vs. bilgiler de gösteriyor.

Uygulama ücretli ancak birkaç özelliği kırpılmış ücretsiz bir sürümü var, ya da ücretsiz dediğim sürüm 15 günlük deneme sürümü. Tam olarak anlayamadım bunu. 🙂

Aşağıdaki videodan uygulamayı bir görebilir, buradan da indirebilirsiniz.

1 Yorum

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz