TP LINK TD-W8151N 150mbit Kablosuz N tek port Ethernet modem inceleme

____________________________________________________________________

Yeni bir TP LINK TD-W8151N 150mbit Kablosuz N destekli modem yönlendirici alan bir kullanıcıdan modem hakkında bir inceleme.

 TP LINK TD-W8151N 150mbit Kablosuz N tek port Ethernet

Uzun süredir almayı düşündüğüm bir modemdi. Nihayet alabildim ve bir inceleme yazmak istedim.

Cihazı GOLD BİLGİSAYAR’dan aldım. Fiyatı 60 lira. Fiyatı küçük ama çok marifetli bir cihaz. Cihazın güzel bir tasarımı var. Önde 6 yeşil ışık , birisi opsiyonel. QSS özelliği için önde bir tuş var.

Kablosuz bağlantı için anten çok iyi konumlandırılmış ve oldukça sağlam. Modemin arka sol kısmında yer alan anten oldukça iyi kapsama sonuçları veriyor. Evin içerisinde denediğimde çubuklarda hiç düşme olmadı. 5db kablosuz antene sahip.

Cihazın özelliklerini tanıyalım…

QSS nedir ? Aslına bakarsak internette bu özellik ile ilgili pek iyi şeyler yok. Kimisi bağlantı sorunları yarattığından söz etmiş, kimisi luzumsuz oldugunu söylemiş. QSS, iki bağlantı noktası arasında (örn: kablosuz adaptör ile modeminiz) şifreleme işlemini otomatik yapar ve güvenli bir internet hizmeti sunar. Ama genel olarak çok önemli ve çok işe yarar bir fonksiyon değildir.

4000V yıldırım koruması: Olası bir yıldırım sonucu modemin zarar görmesini önler.

Kablosuz N özelliği: Hızlı online oyunlar, video yayınları, IPTV vb. için yüksek performans imkanı.

Ek olarak , Modem arayüzünde Annex M moduda var. Bu modu açtıgımda benim bağlantım kötü oldugundan mı bilinmez , internet erişimi oldukça yavaşlıyor. Bu yüzden Annex A modunda kullanıyorum. Annex M yüksek upload hızları içindir. Ancak her santral tarafından desteklenmemektedir, eğer Annex M ile bağlantı kuramazsanız otomatik seçeneğini veya Annex A seçeneğini seçiniz.

Modemin tasarımı iyi , zaten tp link’in td modelleri birbirine çok benziyor.

Modem hakkında son sözler :

Bireysel kullanımda modem işini çok iyi yapıyor. Saatlerce açık dursa bile ısınma problemi yaşamıyor.

Yoğun kullanımda yani beş altı kişinin kullandığı ortamda her ne kadar hizmet verse de arayüzüne girilmez oluyor. Biri torrente abanınca da cihazı yeniden başlatmadan bir ayar çekmek vs. mümkün olmuyor.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz