Transparan Twitter yan menüsü

____________________________________________________________________

Twitter yan menüsü (sidebar) Twitter’daki ayarlardan farklı renklere sokulabiliyor, ancak bu menünün arka planını transparan ya da şeffaf yapmak için bir ayar bulunmuyor Twitter Design sayfalarında. Twitter yan menünüzü transparan yapmak istiyorsanız ufak bir kod ile ufak bir şey yapmak gerekiyor.

Twitter Design sayfasında yan menüyü transparan yapmak için bir ayar yok ama bir JavaScript kodu ile Twitter’a yan menüsünü standart yapacak bir ayar kaydetmek mümkün oluyor. Bu şekilde Twitter profilinizin yan menüsü ya da İngilizce sidebar denen kısmı transparan oluyor, yani şeffaflaşarak arka plandaki resmi gösterebiliyor.

Twitter yan menünüzü transparan ya da işte şeffaf yapmak için öncelikle Twitter profilinize oturum açıp Settings bağlantısından Design sayfasına gidin ya da şu bağlantıyı açın: http://twitter.com/settings/design
Bundan sonra aşağıda yer alan kodu seçip, sağ tıklayıp kopyalayın. Kodun tamamı görünmezse kodun en önünde seçmeye başlayıp biraz aşağı indirirseniz fare imlecini kodun tamamı mavi işaretlenecek, yani seçilecektir. Temamdaki ayar kod içeriğinin altalta görünmesini engelliyor, ben de çözemiyorum bunu.

javascript:d=document;c=d.createElement('script');d.body.appendChild(c);c.src='http%3A%2F%2Fwww.justinparks.com%2Ftwitter%2Ftwitter-sidebar.js';void(0);

Kodu kopyalamayı başaramayanlar, şuradaki kodu tamamen kopyalasınlar.
Bundan sonra Ağ gezgininizin adres çubuğuna gelin ve orada yazan adresi silin. Temizlediğiniz adres satırına sağ tıklayıp Yapıştır deyin ve git komutu verin ya da Yapıştır ve Git seçeneğine tıklayarak kopyaladığınız kodu adres çubuğuna yapıştırıp çalıştırın. Bundan sonra aşağıdaki Save Changes bağlantısına tıkladığınızda ayarlarını en güzel bir şekilde kaydedilmiş ve Twitter yan menünüz transparan olmuş olacak. 😉

Kodu adres satırına yapıştırın.

Kodu adres satırına yapıştırın.

Yalnız transparan yan menü Twitter’da yazı renkleri arka planla uyumlu seçilmediğinde kötü bir görüntü oluşturabiliyor ya da okuması zor olabiliyor. Kendi ve takipçilerinizin rahatı için buna dikkat etmekte fayda var…

Twitter transparan / şeffaf yan menü (sidebar)

Twitter transparan / şeffaf yan menü (sidebar)

Ha, tüm bunlardan sonra Twitter yan menümüzü transparan yapmamızı sağlayan kodu yazan Justin Parks‘a da teşekkür ediyoruz. 😉

23 Yorum

  • Yazan: Elif, 23 Haziran 2011 @ 3:56 pm

    ben twitter blogumu transparan yapamıyorum kodu kopyalayıp yapıstırdıgım halde yardım ederseniz sevinirim

  • Yazan: FeRHaD, 23 Haziran 2011 @ 5:34 pm

    Elif, kodu tekrar bir kopyalayıp dener misin? Ufak bir değişiklik yaptım da. Tamamını görmüyorsan, kodun başında farenin sol tuşuna bas, biraz aşağı çek diğer satırın başına yakın, kod mavileşmiş olacak. Ondan sonra kopyalayıver.

  • Yazan: ecir el, 1 Temmuz 2011 @ 2:42 pm

    ben de elife katılıyorum en az on kere denedim söylenenleri de yaptım ama olmuyor

  • Yazan: FeRHaD, 1 Temmuz 2011 @ 9:14 pm

    Kodu kopyalamayanlar için bir metin dosyası yükledim, oradan kopyalamayı deneyiniz. Linki yazıdaki kodun altındaki satırdadır.

  • Yazan: Duygu, 7 Temmuz 2011 @ 8:36 pm

    Ben kodu kopyaladım ama sayfaya ulaşamıyorum. 😐

  • Yazan: FeRHaD, 8 Temmuz 2011 @ 3:41 am

    Duygu, bende bir problem görünmüyor. Tekrar dene derim, geçici bir sorundur belki.

  • Yazan: FeRHaD, 25 Temmuz 2011 @ 2:27 am

    Sinem, bilgisayardan kaynaklanacağını sanmıyorum. Yukarıdaki kodu kopyalayamasan da bağlantısını verdiğim linkteki dosyadan tamamını kopyalayabilmelisiniz.
    Ancak neden böyle oluyor bilmiyorum, bende oluyor normal.

  • Yazan: eccem, 5 Ağustos 2011 @ 12:19 am

    bütün sitelere girdim bu linki kendi sitesindende kopyaladım. dediğiniz gibi yapıp ENTER dediğimde google’ı açıyor. bunun yayınlandığı siteler karşıma geliyor enter yapmamalımıyım napmalıyım açıklarmısınız. kopyalayıp yapıştırıyorum sonra enter yapmadan save yapıncada işe yaramıyor.

  • Yazan: FeRHaD, 5 Ağustos 2011 @ 4:54 am

    Ece, dediğin gibi oluyorsa bunun nedeni, tarayıcının kodu Google’da aramasıdır. Bunun için ya tarayıcı tercihlerinden adres çubuğundan aramayı devre dışı bırakacaksın, ya da geçici olarak farklı bir tarayıcı ile Twitter’a oturum açıp kodu adres satırında çalıştırmayı deneyeceksin…

  • Yazan: fatih, 13 Ağustos 2011 @ 11:35 am

    harbiden oldu. kodu uyguladığınızda ilk etapta değişiklik gözükmüyor. kaydet dedikten sonra twit sayfanıza giderseniz değişikliği görebiliyorsunuz

  • Yazan: fatih, 13 Ağustos 2011 @ 11:36 am

    javascript:d=document;c=d.createElement(‘script’);d.body.appendChild(c);c.src=’http%3A%2F%2Fwww.justinparks.com%2Ftwitter%2Ftwitter-sidebar.js’;void(0);

  • Yazan: mağdurum :P, 22 Ağustos 2011 @ 3:03 am

    olmuyo .. explorer olduğu için olmuyo olabilir mi?

  • Yazan: FeRHaD, 23 Ağustos 2011 @ 2:47 am

    Eski sürüm kullanıyorsan olabilir diyecektim ama IE 9 kullanıyorsun, sorun çıkmamalıydı. Bence linki düzgün kopyalayamıyorsun, bağlantıdaki dosyadan tüm linki seçip kopyalamayı dene derim.

  • Yazan: YAsin, 23 Ağustos 2011 @ 12:28 pm

    ya ben bir kere yaptım ama resmi değiştirdiğimde yine yapmak gerekiyor.. ama bir daha yapamadım.. en büyük sorun, adres çubuğuna kopyaladıktan sonra enter a basıyorum ama birşey olmuyor..

  • Yazan: YAsin, 23 Ağustos 2011 @ 8:31 pm

    kodu adres çubuğuna kopyaladıktan sonra enter basmıyor

  • Yazan: FeRHaD, 23 Ağustos 2011 @ 11:45 pm

    Yasin, kodu adres çubuğuna yapıştırdıktan sonra enter çalışmıyorsa Opera ve Chrome’da Yapıştır ve Git diye bir seçenek çıkıyor adres çubuğuna sağ tıklayınca, onu kullanırsan kodu yapıştırıp çalıştırır kendisi.
    Zaten kod çalışırken bir değişiklik olmuyordu sanırım sayfada. Save Changes butonuna tıklayınca ise kodun yaptığı değişik ayarları kaydediyordu ve sonrasında transparan yan menülü Twitter çalışıyordu.

  • Yazan: ayşe, 24 Ağustos 2011 @ 11:03 am

    merhaba,kodluyorum ama eksik yapısıyor adres cubuguna javascript: kısmı olmuyor yazıyorum google sarch diye cıkıyor yardımcı olabilir misiniz tesekurler..

  • Yazan: FeRHaD, 25 Ağustos 2011 @ 12:10 am

    Ayşe hanım, ağ gezgininizin adres çubuğundan arama özelliğini kapatmayı deneyebilirsiniz. Ya da belki adres çubuğunda koddan önce bir boşluk varsa ağ gezgini bunu arama komutu olarak algılayabilir.

  • Yazan: FatmaG, 26 Ağustos 2011 @ 9:26 pm

    adres çubuğundan arama özelliğini nasıl kapata bilirim acaba ?

  • Yazan: FeRHaD, 27 Ağustos 2011 @ 2:20 am

    Kullandığın ağ gezgininin ayarlarından yapılabilmeli. Chrome’da nasıl yapıldığını bilmiyorum.

  • Yazan: berivan, 6 Eylül 2011 @ 5:19 pm

    ya üf be yapıyorum olmuyo işte bir türlü bende mozilla var olmuyor bi türlü!

  • Yazan: dd, 29 Kasım 2011 @ 9:19 pm

    chorme’de enter’a basınca google’a gidiyor.direkt arama zaten kapalı.hiçbirinde olmuyor.

  • Yazan: FeRHaD, 30 Kasım 2011 @ 12:41 am

    Dilara hanım, Chrome kullanmadığımdan tam olarak bilmiyorum, ancak demekki bu fonksiyon Chrome ile birlikte kullanılmaya müsait değil. Bu durumda yapabileceğiniz şey, bilgisayarınıza geçici olarak Opera ya da Firefox yükleyip transparan değişikliğini yapmak, ve ondan sonra tekrar Chrome kullanmaya devam etmek.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz