Türkiye’de sevgi ve aşk arama trendi

____________________________________________________________________

Google arama motorunda yapılan aramalar ile ilgili bazı istatistiklere ulaşamıza izin veriyor. Bunlar aramanın konum olarak nereden ve ne kadar yapıldığı ve buna göre bir sıralama gibi bilgiler.

Sabah gazetesinde de bu hizmet Sevgililer Günü’ne bağlanmış ve sevgi ve aşk kelimeleri ile aramaların nereden yapıldığına bakılmış. Sonuçlar gerçekten ilginç.

Aklınıza ilk gelecek olan aşk ve sevgi kelimeleri ile ilgili aramaların en çok İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden geleceği, hayır efendim malesef bu bölgelerde aşklar yozlaşmış. Bu bölgelerde aşk yozlaşmış cinselliğe dönümüş. 🙂 Neyse buna fazla değinmeyeceğim.

Aşk kelimesi ile ilgili aramalar en çok sırasıyla Gaziantep, Adana, Diyarbakir, İçel ve Manisa illerinde yapılmış (kontrol:aşk).

Sevgi kelimesi ile ilgili aramalar ise Adana, Diyarbakir, Kayseri, Erzurum ve Trabzon illerinden yapılmış (kontrol:sevgi).

Tabi bu aramalar bölgesel olarak değişebiliyor, yani bölgesel olarak farklı sonuçlar çıkabiliyor.

2 Yorum

  • Yazan: JunkChorn, 15 Şubat 2009 @ 3:42 am

    Google’da ne aranması saçma ise hepsi bizde var:D

  • Yazan: FeRHaD, 15 Şubat 2009 @ 3:47 am

    Evet öyle ama baş bu şehirlerden aranması ilginç. Aslında Google’da bazı konularda birinciyiz, şuna bir bak mesela, üstelik tüm Dünya’da, çok iyi bir reklam oluyor değil mi! 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz