TVersity PC’den cep telefonuna ortam paylaşım uygulaması

____________________________________________________________________

TVersity evdeki bir bilgisayarınızdaki farklı ortamları diğer bilgisayarlar ve aygıtlar arasında kolay bir şekilde paylaşım imkanı sunan bir ortam sunucusu. Yani bir PC’deki müzik ve videoları diğer Ağ erişimi olan aygıtlardan da kullanabilmek için ideal bir uygulama. Aslında benim hiçbiri ile ilgilendiğim yok da, PC’deki dosyaları cep telefonundan da kullanabilmek istiyordum sadece ki işime yaradı.

TVersity size ağınızdan alacağı bir IP adresi üzerinde bir HTML sayfası sunuyor. Sayfadaki linklerden bilgisayarınızdaki klasörler içinde dolaşabiliyor ve işinize yarayacak içerikleri indirebiliyor ya da seyredebiliyor, dinleyebiliyorsunuz.

Bir HTML arayüzü sunduğu için cep telefonunuzun Ağ gezgini ile de sayfanın adresini girerek sayfaya ve içeriklere ulaşabiliyorsunuz. Tabi burada cep telefonunuzun performansı da biraz önemli.

Eğer video vs. içerikler cep telefonunuzun desteklemediği bir biçimde ise TVersity bunları MP4 biçimine dönüştürerek gönderiyor cep telefonuna. Bu şekilde yüksek çözünürlüklü, ya da cep telefonunun desteklemediği video biçimleri telefona uygun bir şekilde aktarılmış oluyor ve video cihazınızda oynatılabiliyor. Ayrıca OGG gibi ses biçimlerini de MP3 biçimine çevirerek sunuyor.

TVersity durum sayfası.

TVersity durum sayfası.

TVersity uygulamasını TVersity Download sayfasından indirebiliyorsunuz. Evde kullanacaksanız ücretsiz sürümü işinizi görüyor. Eğer daha gelişmiş bir şeyler düşünüyorsanız da ücretli sürümünü satın almanız gerekiyor. Tabi onunla daha fazladan ne yapıldığını bilmiyorum pek.

PC’nize indirdiğiniz uygulamayı yükledikten sonra eğer hiç kodek vs. yüklemediyseniz FFdshow vs. kodekler yüklemenizi isteyebilir. Bu kodekler transcode yani videonun cihazınıza uygun bir biçime dönüştürülmesi esnasında kullanıldığı için bunlar önemli. Tabi bunu daha sonra da yapabilirsiniz.

TVersity uygulamasını başlattıktan sonra Library sekmesinden uygulamaya klasör vs. ekleyebiliyorsunuz. Uygulama bu eklediğiniz yolun içeriğini tarıyor ve ona göre bir kütüphane oluşturup içeriğini cep telefonu ya da ağınıza bağlı diğer cihazlara sunuyor.

TVersity, video rehber sayfası

TVersity, video rehber sayfası

Uygulama genel olarak iyi ama, bir türlü transcode seçeneğini kapatıp videoların cihaza işlenmeden gönderilmesini sağlamada sorun çıkabiliyor, hani işlemeden göndermesi için ayarlıyorum ama o yine işleyip gönderiyor falan.

Cep telefonunuzdan bilgisayarınızın IP adresi ve arkasında da : işareti ile 41952 portunu yazarak bağlanabilirsiniz.

Uygulama ile çevrimiçi video servislerini de kullanmak mümkün ama kotalı bağlantı kullandığımdan pek bu kısmı incelemedim. 🙂

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz