Twitter Opera Widget ve Cep Telefonu ile Twitter Keyfi

____________________________________________________________________

Opera ilk kez widget özelliğini çıkardığı zaman bununla ne yapılacağını pek işe yaramayacağını yerine bir eklenti özelliği getirilmesi gerektiğini düşünmüştüm. Twitter Opera Widget bu fikrimi biraz değiştirdi.

Twitter Opera Widget ile Twitter hesabınıza kolayca oturum açıp olan biteni takip edebiliyor ve yeni yazı gönerebiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken Opera tarayıcınız ile Twitter by Opera Widgets sayfasına girmek. Sağdaki Launch butonuna tıkladığınız anda Opera uygulamayı indirip çalıştıracaktır. Bundan sonra da üst köşedeki dişli simgesine tıklayıp Twitter kullanıcı adı, şifreniz ve isteğe bağlı konumunuzu girin. Done butonuna tıkladığınızda Twitter hesabınıza oturum açılacak ve ilgili işlemlerinizi Twitter Opera Widget üzerinden yapabileceksiniz. Güncelleme sıklığını da sık yazışan biriyseniz 5 dk. olarak ayarlamayı unutmayın.

Opera Twitter Widget

Opera Twitter Widget

Cep Telefonu ile Twitter kullanımı

Ayrıca evinizde veya bölgenizde cep telefonunuz ile baÄŸlanabileceÄŸiniz bir WiFi noktası var ise cep telefonunuzdan da Twitter kullanabilirsiniz. Bunun için de JibJib adındaki Java ME uygulamasına ihtiyacınız var. Bu uygulamayı telefonunuza yükleyin ve ayarları yapın. Ayarlar için uygulamayı telefonunuza yükledikten sonra çalıştırın ve uygulama menüsünden Setup seçeneÄŸine girin. Burada kullanıcı adınızı ve ÅŸifrenizi girin. Daha sonra Save ile ayaralrınızı kaydedin. Tweet komutu ile istediÄŸinizi yazıp gönderebilirsiniz. DiÄŸer konuÅŸmaları takip etmek için de User Timeline komutunu kullanın. Bir de Java Ä°nternet’e baÄŸlanıp veri göndermeden önce sizden izin isteyecektir, bu izni uygun seçenekle onaylaryın. Tercihen oturum boyunca veri gönderebileceÄŸiniz bir seçenek seçin.

Not: Wifi ile bağlanırken modemden fazla uzaklaşmamaya çalışın, GPRS üzerinden pek zevkli olmaz da.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz