Twitter’ın sınırlamaları

____________________________________________________________________

Twitter böyle güzel mükemmel bir yer falan ama böyle olmasını sağlayabilmek için bazı sınırlara da sahip olmak zorunda değil mi? Mesela bir kişi hesap açıp kendi kendine milyonlarca tivit girememeli bir günde. Bu hem Twitter stabilitesi hem de Twitter kullanıcılarının sağlığı için gerekli bir şey. 🙂

Neyse, gelelim Twitter’daki sınırlamalara. Twitter’daki sınırlamalar şöyle:

  • Direkt iletiler: Günde 250 tane.
  • API istekleri: Saatte 150 tane. API istekleri üçüncü parti uygulamaların gönderdikleri istekler. Mesela favori Twitter uygulamanızda takip ettiğiniz kişilerin son tivitlerini bir kez görmeniz, bir API isteği götürüyor, bir kez daha yenilemeniz bir tane daha götürüyor. Bildiğim kadarıyla programlar normal iletiler ve direkt iletiler için ayrı ayrı API istekleri gönderiyor.
  • Güncellemeler: Günde 1000 tane. Ayrıca yarım saatlik dilimlerde de sınırları varmış da kaçar tane bilmem, belki 1000 bölü 48 falan bir şeydir. Retivitler de güncelleme olarak kabul ediliyor.
  • Takip etme: Günde 1000 yeni kişiyi takip edebilirsiniz, yani takip ettikleriniz listesine (Following) ekleyebilirsiniz. Hesap olarak da toplam 2000 kişiyi takip edebilirsiniz. Eğer bu sınıra gelirseniz de sizin hesabınızı takip edenler ile hesabınızda takip ettiğiniz kişi sayısı oranlarına göre farklı işlemler yapılıyor. Gerekirse sistem sizi uyarıyor,  uygun görürse de size izin veriyor.

Bu sınırlara Twitter sitesi üzerinden, API kullanan üçüncü parti uygulamalardan ve cep telefonu üzerinden gönderilen tivitler vs. hepsi dahil.

Kanyak.

1 Yorum

  • Yazan: Mustafa Karagöz, 23 Mart 2010 @ 11:44 am

    Twitter’in tercih edilmesi ve kısa zamanda Dünya’da çok yaygın bir hale gelmesi;Bence Twitter de yer açmak çok kolay ve kısa sürede arama motorlarında en önlere çıkma olabilir.Bilgisayardan fazla anlamayan bile Twitter den kolaylıkla faydalanabiliyor.Başarılarınızın devamı dileğiyle.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz