Vodafone’da çalışmak isteyenler için

____________________________________________________________________

Bir Vodafone çalışanı arkadaşımın blogum için hazırladığı yazıdır. ( XpressMusic34@DH ) İşe giriş için neler gerekli, nasıl bir Vodafone çalışanı olunur ve çalışma koşulları nedir konulu. –>

Merhaba

Sürekli özel mesaj alıyorum vodafone’da nasıl işe girebilirim diye soruyorlar. Ben teknik departmandayım ve şunu belirteyim , Vodafone bünyesine girmek kolay değil.

Bu konuda iş başvurunuzun olumlu değerlendirilmesine katkı amacıyla bazı maddeler yazacağım.

İşe Alım

İş başvurusu için http://www.vodafone.com.tr/VodafoneHakkinda/is-firsatlari.php?default_id=hakkimizda-isfirsatlari form doldurabilirsiniz. Kariyet.net’de eleman ilanları şirket tarafından verilmektedir.

Kabul edilen adaylar , telefonla bilgilendirilir ve mulakata çağrılır. İlk test diksiyon üzerine yapılır. Sonrasında ingilizce yeterlilik sınavı yapılır ve ardından çeşidine göre Analitik Düşünme, Senaryo ve Durumsal Ölçüm ve yetkinlik amaçlı testler sırasıyla uygulanır.

En temel nokta şudur, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak. Şirket bünyesinde “Haberleşme sistemleri/haberleşme teknikerliği/santralist vs.” gibi bölüm/meslek mezunları veya işin ehli olan kişiler tercih ediliyor. Bazı bölümlerde eğitim şartı aranmıyor. Örneğin; mutfak bölümü, temizlik gibi. O bölümlere elemanlar anlaşmalı şirketlerden sağlanıyor. Güvenlik de o şekilde.

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun değilseniz ve iyi bir referansınız yoksa başvurunuz olumlu sonuçlanmayacaktır. Anadolu teknik meslek liseleri haberleşme sistemleri bölümü mezunuysanız ya da okuyorsanız firmada işe başlamanız ve staj yapma imkanlarınız bir hayli yüksek. Okul ile anlaşmalı ise staja başlamanız çok çok basit oluyor pek bir mülakata gerek olmadan iş başı yapabiliyorsunuz. Üniversitelerden de anlaşmalı oldukları okullar var oralardanda stajyer ve eleman alımı yapılıyor…

İş ve Çalışma ortamı

İşinizi iyi yapmak zorundasınız. Kaytarmak veya işi aksatmak gibi bir lüksünüz yok . Şefler ve denetmenler var. Hanenize yazılan her eksi puan şirket disiplin kurulunca profilinize işleniyor. Gerekli durumlarda işten uzaklaştırma ve ya maaştan kesinti yada sosyal imkanlardan faydalanamama gibi cezalar mevcut.

Çalışma ortamı çok iyi. Temiz ve çok fazla havadar bir ortamda rahat rahat çalısıyorsunuz. Sınırsız çay kahve sıcak çikolata su vs. gibi imkanlar mevcut. Mesai arasında karnınız acıkırsa yemekhaneye gidip tekrardan yemek yiyebiliyorsunuz. Öğle yemeğine gecikenler veya gidemeyenler için birebir oluyor bu imkan. İşten kaçayımda yemek yiyeyim gibi bir şey yok. Mesai saatleri içerisinde yemekhaneye çıktığınızda 10 dakikanız var.

Kılık Kıyafet

Serbest giyim yok. Firmanın verdiği pantolon gömleği giymek zorundasınız. Kışlık ve yazlık olmak üzere dağıtılıyor. Yaka kartınızı takmadığınızda 17 lira cezası var. Takmak zorundasınız.

Yol

İş yerine uzak bir yerde oturuyorsanız otobüsle gidip gelmek isterseniz aylık yol masrafı karşılanıyor. Servisler var belirli noktalara kadar onlarla da gidebilirsiniz.

Cevabı yazıda olmayan sorularınızı da aşağı yorum olarak yazabilirsiniz.

3 Yorum

  • Yazan: Necati, 26 Kasım 2012 @ 7:01 pm

    Cok sacma uygulamalari varmis. Yemek hanede 10 dk, yok 17 TL ceza.Kole mi bu insanlar.

  • Yazan: FeRHaD, 27 Kasım 2012 @ 6:18 pm

    Biraz sıkı olduğu doğru. Türkiye şartlarında ise fazla değil, sonuçta asgari ücretten farklı bir maaş alan insanlar genelde çalışanlar. Kolay vermez şirketler o parayı.

  • Yazan: Kaan, 5 Şubat 2016 @ 11:52 am

    Ankara

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz