Web Sitesi Ansiklopedisi SitelerHakkında.com

____________________________________________________________________

Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi Sitelerhakkinda özetle bir web sitesi ansiklopedisi. Bu hizmet ile tek bir site altından özellikle Türkçe içerikli birçok sitenin genel bilgilerine ulaşabiliyorsunuz.

Sitelerhakkinda.com bir viki. Yani sitedeki çeşitli bilgiler insanlar tarafından güncelleniyor. Bunlar sitenin başlık, hakkında, iletişim ve kategoriler gibi bilgileri. Düzenlemeniz için yapmanız gereken, konu başlığının yanındaki “Düzenle” butonuna tıklayıp düzenleme arayüzünden istediğiniz başlığı düzenlemek. Aslında bu tür düzenlenebilen vikileri hiç sevmem, çünkü kötü niyetlilerin sistemi kötüye kullanıp spam yapma niyetleri olabilir. Umarım sitenin bu tür durumlara karşı önlemi de var. Bu arada bilgileri düzenledikten sonra robot olmadığınızı bir soru cevaplayarak kanıtlamanız gerekli. Bana sorulan soru İstanbul’un fetih tarihi idi. 🙂

Kullanıcılardan başka sitenin Google PageRank, Alexa sıralaması, Yahoo linkleri ve kayıtlı sayfaları, site görünümü ve sunucu bilgileri gibi veriler de sistem tarafından otomatik çekiliyor. Bilgiler sizce eski ise güncelleme butonuna tıklayıp kısa bir süre içinde bilgilerin güncellenmesini sağlayabiliyorsunuz.

Sitelerhakkinda.com bir de kendi de sitelere Site puanı ve sıralaması olmak üzere iki değer veriyor. Bunun nasıl hesaplandığını bilmem ama ilginç bir özellik olmuş.

Siz de sitenizi bilgilerinizi Sitelerhakkinda.com’da görüp düzenleyebilirsiniz. Benim Sitelerhakkinda sayfam şurası. Sistem birçok Türkçe sitenin bilgilerinin bir araya toplandığı iyi bir sistem olmuş. İnşallah ileride yerli DMOZ gibi birşeyler olur. 🙂

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz