Windows Mobile Facebook uygulaması

____________________________________________________________________

Twitter’da Microsoft’un Windows Mobile işletim sistemli akıllı telefon ve cep bilgisayarları için Facebook uygulamasından bahsediliyordu. İndirip bir deneyeyim dedim.

Öncelikle şuradan uygulamayı .cab olarak indirdim. Telefona yüklerken telefonun yeniden başlatılması gerektiğini söylemesi biraz keyfimi kaçırdı. Zorda kalmadıkça bu telefonu yeniden başlatmayı sevmem, çünkü normal bir telefon değil, yeniden başlaması demek 1 dakika zaman demek, bilgisayarınızdaki Windows gibi işte. 🙂 Belki ana ekrana bir bileşen ekler onun için gereklidir dedim ama o da yoktu, yani boşu boşuna telefonu yeniden başlattırıyor.

Facebook uygulaması giriş ekranı

Facebook uygulaması giriş ekranı

Uygulamayı çalıştırınca bir giriş ekranı çıkıyor karşınıza. Buraya Facebook’a kayıtlı olduğunuz e-posta adresini ve parolayı yazarak oturum açabiliyorsunuz. E-posta adresi ve parolanızı kaydetme imkanınız da var. Yalnız uygulamadan çıkış nasıl oluyor onu anlamadım, Çıkış dediğinizde Facebook’tan çıkıyor ama uygulamadan çıkmıyor, bunun için de İptal demelisiniz ve böylece önceden kayıtlı olan parolanız silinmiş oluyor. Biraz tuhaf bir ayrıntı ama belki başka bir yolu da vardır bunun. Navigasyon üstte bulunan sekmelerden oluyor, sekmelere yön tuşları ile geçilip aşağı inerek sayfaya ya da alt sekmelere ulaşılıyor. Sayfanın neresinde olursanız olun üst sekmelere ulaşmak için tamamen yukarı çıkmanız gerekiyor, bu sadece yan tuşlara basılarak geçiş şeklinde de olabilirdi.

facebook uygulaması ana sayfa
Sonrasında ise Facebook ana sayfası (Home) benzeri bir sayfa karşılıyor sizi. Burada son güncellemeler, arkadaşlarınızın durumları, paylaşımları ve ekledikleri resimler vs. görünüyor. Menü seçeneklerini kullanarak fotoğraf veya video kaydetmek ve bunları doğrudan Facebook’a yüklemek mümkün. Durum güncellemelerini görmek için yan sekmeye geçmeniz gerekli. İsterseniz durumunuzu bu uygulama ile doğrudan güncelleyebiliyorsunuz. Ana sayfa fikrimce yeterince zengin görünüyor, gerçek ana sayfadan kullanışlılık açısından pek farkı yok gibi.

Profil sekmesi

Profil sekmesi

Kişisel sekmesinde profil bilgisi, Duvar ve fotoğraflar sekmeleri var.

Arkadaşlar sayfası

Arkadaşlar sayfası

Mesajlar (Hiç bu mesajları silmenin iyi olacağını düşünmemiştim)

Mesajlar (Hiç bu mesajları silmenin iyi olacağını düşünmemiştim)

Uygulamanın telefonda çalıştığın düşünüp telefon numaraları için ayrı bir sekme yapmaları iyi olmulş.

Uygulamanın telefonda çalıştığın düşünüp telefon numaraları için ayrı bir sekme yapmaları iyi olmulş.

Profil sayfam

Profil sayfam

Fotoğraf görüntüleyici uygulaması. Albümde gezmek için yan yön tuşlarını kullanın.

Fotoğraf görüntüleyici uygulaması. Albümde gezmek için yan yön tuşlarını kullanın.

Facebook’a ortak olan Microsoft’tan böyle bir uygulama beklenirdi, beklenmeyen bunun ücretsiz olması. 🙂 Günahını bedava vermeyen Microsoft nasılsa bunu ücretsiz veriyor. Diğer İnternet gezginleri ile uğraşmak yerine bu uygulama ile Facebook kullanmak çok daha rahat. Uygulama Türkçe dilini destekliyor mu bilmiyorum, zira benim telefonuma yüklediğim ROM’da Türkçe olmadığından İngilizce kullanıyorum. Belki Türkçe dili de vardır, bilmiyorum.

6 Yorum

  • Yazan: Ayse, 24 Haziran 2009 @ 10:41 pm

    ?a

  • Yazan: FeRHaD, 25 Haziran 2009 @ 6:19 pm

    Ayşe, problem nedir yav?

  • Yazan: semih, 7 Eylül 2009 @ 2:13 pm

    arkadaslar cepten face e girip okey oynamak istiorm bana yardım lütfen

  • Yazan: FeRHaD, 7 Eylül 2009 @ 3:25 pm

    Facebook uygulama ve oyunları cep telefonları için uygun değiller pek, ancak son moda pahalı telefonlardan birine sahipsen olanaklı olabilir.

  • Yazan: Sinir, 26 Aralık 2009 @ 1:18 am

    Anasayfayi açamıyorm bir haftadır çok rahatsız edici bir durum mobil kullanıyorum ve şuan çok pişmanm çok sinir bir durum bu düzeltilmesini istiyorum hemen!

  • Yazan: FeRHaD, 26 Aralık 2009 @ 12:30 pm

    @Sinir, problem nedir bir fikrim yok en son girdiğimde çalışıyordu bende uygulama ama sen cihazından uygulama ile mi yoksa Ap gezgini ile mi giriyorsun bilmiyorum, bir şey diyemem.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz