Windows Mobile için bildirim alanı saati ClockOnTop

____________________________________________________________________

Windows Mobile işletim sistemli cep telefonumda diğerleri gibi ekranın üst köşesinde devamlı görebileceğim bir saatin olmaması beni rahatsız ediyordu. Ara sıra saati görmek için uygulamayı küçültüp ana ekrana giderim ama eğer bellek kullanımı fazla ise önceki uygulamaya dönene kadar uygulama kapatılabilirdi. Bu sebeple bildirim alanında duracak bir saate ihtiyacım vardı.

Daha önceden analog saat simgesine sahip bir uygulama görmüştüm ama bellek tasarrufu için kullanmamıştım. O uygulamayı ararken de karşıma daha güzel bir uygulama çıktı, ClockOnTop. ClockOnTop saati bildirim alanında analog biçimde değil de dijital saatlerdeki karakterlere benzer biçimlerde saat ve dakika olarak gösteriyor.

ClockOnTop ekran görüntüsü

Uygulamayı indirmek için bu sayfadaki “Download” linkine tıklayın. Daha sonra inen.cab uzantılı kurulum dosyasını telefonunuza atıp bir dosya yöneticisinde üzerine tıklayıp kurulum işlemini başlatın. Uygulama Windows açılırken çalışma bağlantısını kendi Windows/StartUp klasörüne kopyalayacak, bunu istemezseniz buradaki linki silebilirsiniz. Bundan başka uygulamanın hiçbir ayarı yok. Kapatmak isterseniz uygulamayı tekrar çalıştırmanız yeterli, size bir soru sorulacak “Yes” seçerek cevap verirseniz uygulama kapanacak.

Uygulamayı akıllı telefon (Smartphone) üstünde denedim, cep bilgisayarı (Pocket PC) üzerinde nasıl olur bilmem.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz