WM 6.5 Professional için Home Screen Customizer

____________________________________________________________________

Kabul, Windows Mobile şu an çok eski bir işletim sistemi gibi. Tabi kullanıcısı olarak oldukça işe yarayan bir Home Screen Customizer diye bir uygulaması var, onu buraya bir kaydedeyim dedim. Uygulamaya ilk Windows Marketplace içinde rastlamıştım, ücretsiz bir şeydi. Ancak Marketplace çalışmaz olunca bir daha bulamadım. Biraz arama ile en sonunda yine uygulamayı buldum işte. Home Screen Customizer, Windows Mobile’ın Chome Titanium yani standart panelli ekranını kullanıyorsanız bu ekrandaki panelleri sıralamak, eklemek ve kaldırmak için bir uygulama.

Uygulama ile Windows Mobile 6.5’in standart panellerinden istediğinizi kaldırabiliyor, daha sonra tekrar ekleyebiliyorsunuz. Ya da hava durumu, kişi ve program kısayolu gibi programın kendi eklediği panelleri kullanabiliyorsunuz.

Uygulamayı aşağıdaki bağlantıdan ZİP arşivi olarak indirebilirsiniz. İndirdiğiniz arşivin içindeki klasörü Program Files içine açabilirsiniz. Sonra da TitaniumAlloy.exe dosyasına Windows/Start Menu/Programs klasöründe bir kısayol oluşturarak uygulamayı programlar menüsünden de erişilebilir kılabilirsiniz.

İndir “Home Screen Customizer”

HomeScreenCustomizer.CAB – 123 defa indirildi – 1,52 MB
Home Screen Customizer

Home Screen Customizer

Programı kullanmak basittir. Çarpı ( X ) işaretine tıklayarak tıklanan paneli kaldırabiliyorsunuz. Panel üzerinde basılı tutarsanız diğer paneller siliniyor ve siz tuttuğunuz paneli yukarı aşağı hareket ettirebiliyor ve böylece yerini değiştirebiliyorsunuz. Menü komutundan ‘Add panel’ diyerek de kaldırdığınız panelleri ya da diğer panelleri ekleyebiliyorsunuz.

Hava durumu panelini etkinleştirince istediğiniz bölgeyi aratıp bulup kaydetmeniz gerek programa. Ana ekrandan hava durumu paneline tıklayarak güncelleme yapabiliyorsunuz bir daha. Tabi manüel güncelleme, otomatik güncelleme ayarları da vardı. Uygulama panelinde ve kişi panelinde de gösterilecek uygulama ya da kişileri seçmelisiniz.

Titanium Panel’den daha iyi pek çok ana ekran uygulaması ve eklentisi var ama, ben kullanmaya alışığım bunu. Toshiba Portégé G500’deki Windows Mobile 6.1 Standart’ta da panel sistemi olduğundan eski bir alışkanlık yani. Hem de diğer bol efekt ve görsellik dolu uygulamalar gibi bellek canavarı olmayan bir sistem.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz