WM Twitter uygulamaları PockeTwit ve Tiny Twitter

____________________________________________________________________

Windows Mobile iÅŸletim sistemli akıllı telefon ve cep bilgisayarlarından Ä°nternet gezginini kullanmadan Twitter’a girebilmek, durum güncelleyebilmek ve diÄŸerlerini takip edebilmek mümkün. Bunun için tanıtacağım iki uygulama var ki, bunlardan biri multifonksiyonel diÄŸeri ise minimalist baÅŸarılı iki uygulama; PockeTwit ve Tiny Twitter. Ä°ki uygulamanın da akıllı telefon ve cep bilgisayarı desteÄŸi ya da sürümleri var.

PockeTwit

PockeTwit

PockeTwit gelişmiş bir arayüze sahip verileri yerel olarak da bir SQL sunucusu kullanarak saklayan bir uygulama. PockeTwit ile durumunuzu güncelleyebilir, durum takibi yapabilir, doğrudan mesaj gönderebilir,diğer kullanıcılara abone olabilirsiniz. Bunların dışında bu TwitPic gibi medya servislerini de kullanarak aygıtınızdaki ya da kameradan çekme seçeneği ile çektiğiniz fotoğrafları da yükleyebiliyor. Yüklenen fotoğrafları da farklı bir program açmaya gerek kalmadan kullanabilmesi cabası. Tema desteği olan programı istediğiniz temayı seçerek kişiselleştirebilirsiniz. Hoş özelliklerinden biri de Twitter iletilerinin gönderilmesinde kullanılacak servisi seçebilme. Bu sayede doğrudan Twitter.com bağlantılarında aşırı ileti göndermeden dolayı oluşabilecek problemlerden sunucu listesindeki çok sayıda sunucudan istediğiniz birini seçerek korunabilirsiniz. Bu uzun listesinin bir faydası da herhangi bir sunucu aşırı kullanımdan dolayı Twitter tarafından engellendiğinde farklı bir engellenmemiş sunucuyu kolayca seçebilmeniz.

Programın arayüzü de pek kullanışlı birşey. Yazı girme dışında birçok fonksiyonunu menü tuşuyla ya da dokunmatik ekranlı cihazlarda bildiğim kadarıyla ekranı uygun yönde kaydırarak vs. yapabilirsiniz. Komutlara göre ekran sağa sola kayıp farklı menüler geliyor vs. güzel bir efekti var.

Programın olumsuzluğu ise tema desteği, SQL ve menü efektlerinden dolayı açılışının biraz yavaş olması. Açıldıktan sonra da menülerde dolaşırken kaydırmalar esnasında bir miktar yavaşlık seziliyor. Tabi bu cihazınıza göre artabilir azalabilir ya da hiç hissedilmez bile.

Kullanım için Windows Mobile 6 ve .NET Compact Framework 2.0 gereklidir. PockeTwit İndirme sayfasından son sürümü indirebilirsiniz.

Tiny Twitter

Tiny Twitter

Tiny Twitter ise Twitter hesabınızı güncelleyebileceÄŸiniz, arkadaÅŸlarınızı takip edebileceÄŸiniz daha basit ve hafif bir uygulama.  Tabi medya servisleri konusunda desteÄŸi zayıf, fotoÄŸraf yükleme gibi özellikleri yok. Özetle temel Twitter fonksiyonları için hazırlanmış bir uygulama demek yanlış olmaz. Yine de açılışında bunun da çok hızlı açıldığını söyleyemem ama kullanımda efektler vs. olmadığı için daha rahat. Ayrıca Tiny Twitter’ın Java destekli telefonlar için de sürümü var.  Tiny Twitter indirme sayfasından telefonunuza uygun sürümü seçebilir ya da telefonunuzla girerseniz o size uygun sürümü gösterecektir.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz