Yasaklar yatırımları da engelliyormuş

____________________________________________________________________

Sayın yetkililerimiz bu internet yasaklarına çözüm bulacaklarına ortalığı filtre muhabbeti ile kızıştıradursunlar, Türkiye’ye kurumsal açıdan da zarar verdiklerini hiç düşünmüyorlar. Nasıl oluyor bu? Türkiye’de altyapı yatırımı yapmak isteyen firmaları yasaklarla korkutuyorlar. Adamlar ben burada veri merkezi kuracağım ama, ya eriÅŸim yasaklanır da yatırım bende patlar ise diyor.

Konuyla ilgili Ä°nternet yasakları yatırımı kesiyor baÅŸlıklı bir yazıya rastladım. Google ve TeliaSonera’nın yasaklardan endiÅŸe edip veri merkezi vs. yatırımlarını Sofya ve Dubai gibi alternatif yerlere yapmayı planladıkları yazıyor.

Telekom operatörlerimiz yurtdışındaki içeriÄŸi yurtiçine çekmek için uÄŸraÅŸa dursunlar, bizimkiler elde var olanı da yurtdışına çıkarmaya çalışıyor. Hani Amerikan köpeÄŸi diye dalga geçiliyorya, burası cidden öyle bir his veriyor. Madem internetin engellenecek, alacaksın Amerika’dan VPS bakacaksın keyfine deÄŸil mi?..

Yine yaptık oldu diyecekler ama, daha da yapacağız diyecekler. Bu yasaklarla uygun şekilde baş edemeyen tüm kurumlar derhal kaldırılmalıdır. Yapılan insan hakkı ihlalleri bitmelidir artık.

Zaten dandik internet baÄŸlantıları ile sürünüyoruz, ve bunlara bir ton para ödüyoruz. Durumu daha da kötüleÅŸtirmeye çalışmayın…

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz