Yeni bir yılın kanıtları

____________________________________________________________________

Bugün 2009 yılının ikinci günü ve tam 1 saat 54 dakikadır yeni bir yıldayız. Bu yılbaşı günleri benim için genellikle önemsiz günlerdir. Hatta yeterli kanıtlar olmazsa sıradan bir gündür kendileri. Ne kanıtı diyorsanız, şu aşağıdakiler benim için yeni bir yıla gireceğimizin kanıtlarıdır.

İlk kanıtım süslü bir ağaç veya onu anımsatan herhangi birşeydir. Bu olmadan zaten yılbaşının geldiğini anlamam, hatta tam o giriş anında uyuyabilirim bile. Şu aşağıdakiler benim bu kanıtım:

Yeni y?l

Bu da plastik ağacın aptal lambanın çok kısa sürelerde yanan sürümde görüntüsüdür:

Aha aha Noel Baba

Tepedeki yıldız çok kısa bir süreliğine yakılır. Bu ağaç görüntülü şey, ortasında demir bir çubuk bulunan ve plastik parçaları takılarak ağaca benzer bir şekle giren birşeydir. Kendimi bildim bileli ya da en geç 5 yaşıma gelene kadar alınmış bir şeydir. Üzerine de en az kendi kadar yaşlı ve bazı seneler kırılan süsler yerleştirilir. Bu da benim çam ağacı benzeri birşeye ihtiyaç duymamın sebebidir. Yanındaki Noel baba tipli şey de ne zaman iştahla yiyeceğim dediğim bir çikolatadır.

İkinci kanıt o gece toplanan ailelerdir. Bizimkinden başka en az bir tane olmazsa olmaz. Bu zaten yılbaşını önemli yapabilen tek neden. Diğer illerden akrabalarımız gelir bazen, bunun dışında yeni bir yılın yeni bir takvim almak gerekliliği dışında beynimde kapladığı yer sadece birkaç yüz bayt.

Üçüncü kanıt Afacan Dennis (Dennid the Menace) türünden bir filmin geçmiş yılın son günü televizyonda herhangi bir kanalda yayınlanmasıdır. Böyle bir film olmazsa, o günün bir yılın sonu olduğunu kesinlikle anlamam.

Dördüncü kanıt eski Olacak O Kadar programının herhangi bir televizyon kanalında yayınlanmasıdır. Eskiden sanırım bu programı pek sevdiğimden öyle bir alışkanlık edinmişim kendime. Dün (01 Ocak) bir kanalda görünce ancak yeni yıl havasına girebildim de.

Beşinci kanıtım bir pasta. Yaklaşık 4 saat önce son yudumu da mideye indirilmiş olduğundan koyacak bir fotoğraf bulamadım. Genelde annem, yengem, kuzenim tarafından yapılır ya da satın alınır. Ama elde yapılanlar satın alınanlardan daha büyük olduğundan daha çok tercih edilir.

Bu kanıtların hepsi olmazsa bir ÅŸekilde o günü yıl sonu veya yeni bir yılın başı deÄŸilmiÅŸ gibi esgeçerim. Yani eski yılı bitirip yeni bir yıla girdiÄŸimi anlamam için bu kanıtlara ihtiyacım var. Yoksa bütün yıl gece geç saatlerde yatarken bir o gece saat 11:55’te uyumuÅŸ olabilirim.

Bir de bu yıl Yedigün’den çıkan ÅŸifreyi 5757’ye göndererek kaptığım 3 – 5 kontör var. Ha bir de babannem poÄŸaçaların içine iki tane 1 ytl koymuÅŸ, onlardan biri bana diÄŸeri de kuzenime çıktı. Geçen yıl ben olmadığımdan anneme çıkmış.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz