Zeitgeist The Movie

____________________________________________________________________

Geçenlerde Zeitgeist: Addendum belgeselini izlediğimi yazmıştım. Bu belgesel isminde de dediği gibi bir ek idi, yani bunun bir esas sürümü ya da orijinali de var. Geçen gün de arkadaşıma ilk filmi Zeitgeist The Movie indirttim.

Film üç bölümden oluşuyor. Bunlar din, ABD’nin sahtekârlıkları ve ekonomik sistem.

Zeitgeist The Movie’nin ilk bölümünde Hristiyanlık ve öncesi dinler ile ilgili tuhaf şeyler var. Bu kısım açıkçası din inancı olmayan kişilerce hazırlanmış, sanırım bu hareketteki çoğu kişi gibi. Bu sebeple dini yanı ağır basan kişileri biraz kızdıracak gibi. Bölümde Hristiyanlık ve öncesindeki dinler ile Mısır zamanlarındaki dinler karşılaştırılıyor ve hepsinin kaynağının bu Mısır zamanındaki olaylar olduğu söyleniyor. İslâm ile ilgili bir şey yok tabi.

Zeitgeist The Movie’nin ikinci kısmında ise 11 Eylül olayı olarak bilinen ABD’deki ikiz kulelere ve Pentagon’a uçak çarpması gibi olayların esas ABD’nin kendisi tarafından yapıldığı anlatılıyor. Binalarda bomba önceden varmış ve uçak İkiz kulelere çarpmadan önce bombalar patlatılmaya başlamış vs. ki bu şekilde binalar çökmüş. Hatta Pentagon’a falan ise hiç uçak bile düşmemiş, sadece orada bomba patlatmışlar. Çünkü orada enkaza ait en ufak bir iz bile bulunamamış. Bunun nedeni de tabii Irak ve Afganistan’a falan girebilmeleri için halk desteğini almaları için halkı kandıracak bir sebep yaratmak. Aslında bu ABD’nin politikası imiş. Mesela 1. Dünya Savaşı’nda da ABD Almanların gemilerinin olduğu bölgeye kendisi bir gemi göndererek Almanların gemiyi vurmasını ve gemideki cephanenin patlayarak 1200 kişinin ölmesini sağlamış. Sonra da Almanlar gemimizi vurdu 1200 kişiyi öldürdüler diyerek halkın savaş için desteğini almışlar. 2. Sünya Savaşı’ndaki Pearl Harbor olayının da olacağını haftalar önceden biliyorlarmış ama kendileri de bunu istediğinden bir şey yapmamışlar. Vietnam’da da ABD gemilerine saldıran olmamış ama ABD böyle bir yalan ile onlara saldırmış. Bir de kimlik çipi olayından bahsediliyor. Herkesin bir çipi olacak, içinde de kendisi ile ilgili her tür bilgi. Gerektiğinde çip uzaktan radyo iletişimi ile devre dışı kalacak ve adam da…

Zeitgeist The Movie’nin üçüncü bölümünde ise paranın bankalarca nasıl yaratıldığını ve kullanıldığını, ve bu işlemin nasıl kendi kendine ekonomiye zarar verdiğini. Bu sebeple de krizlerin her zaman kendini tekrarlayarak devam edeceğini anlatıyor.

Zeitgeist The Movie’de The Venus Project ve Zeitgeist hareketinden pek fazla bahsedilmiyor, sadece güncel durumun sorunları ve sorumluları anlatılmış.

İzlenir mi? Gidip sinemalarda kapitalizme bir sürü para verip saçma sapan şeyler izleyeceğinize önce oturun evinizde bunu izleyin derim. İlk kısmındaki din konusu bir çok kişiyi bozacaktır ama bundan sonrakileri izleseler iyi olur. Tabi bundan sonra diğer belgeselleri de mutlaka izlemek isteyeceksiniz.

Mesela dün Obama Wall Street’e kavga istiyorsanız varım demiş. Belgeselleri izledikten sonra bu habere Obama rolünü iyi oynuyor deyip sakal altından gülerek bakıyorsunuz. 😀 Tabi acınılacak bir şey, orası başka. Ne alaka demeyin ABD başkanı kim olursa olsun şirketokrasi nedeniyle istediği her şeyi yapamaz öyle. Çünkü ABD’yi yöneten o değil, şirketlerdir. Belgeselleri izleyin anlayacaksınız. 😀

Neyse, aşağıdan filmin ikinci ve üçüncü kısımlarını izleyebilirsiniz, ilk kısım sanırım dediğim sebeplerle kesilmiş.

Filmleri de buradan torrent ile indirebilirsiniz, veya hareketi maddi olarak desteklemek için bir şeyler satın alabilirsiniz

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz