Alexa & PR Kontrol ile cep telefonunuzdan Alexa ve PR kontrolü

____________________________________________________________________

Eminim ki ne gerek var diyeceksiniz içinizden. Evet, bence de ne gerek var. Ama neden olmasın ki, hiç mi kullanmam, ben kullanırım. Zaten önce kendime yaptım. 🙂 Cep telefonunuzdan bir sitenin Google PageRank değerine ve Alexa sıralaması gibi bilgilerine ulaşabileceğiniz bir uygulama.

Alexa & PR Kontrol ilk olarak sadece Google PageRank sorgulamak için yapmaya başladığım, sonra da Alexa ekleyip isim değişikliği yaşattığım bir uygulama. Dediğim gibi uygulama ile bir sitenin Alexa bilgilerini görebiliyor ve Google PageRank sıralamasını öğrenebiliyorsunuz.

Uygulama Java ME (MIDP 1.0, CLDC 1.0) ile yazıldığından Java ME desteği olan her telefonda, cep bilgisayarı ve akıllı telefon cihazlarında çalışır. Windows Mobile telefonlar için bir Java sanal makinesine (emülatör) ihtiyaç vardır. Bir de İnternet bağlantınızın olması şart, bu da ne yazık ki Türkiye’de bu uygulamayı gereksiz bir hale getiriyor.Her sorguda 50 – ile 100 bayt arası trafik yaratılıyor ama bu telefonuznuzdan GPRS veya EDGE kullanıyorsanız önemli bir miktar değil.

Uygulamayı kullanmak için aşağıdaki bağlantılardan indirip telefonunuza yüklemeniz gerekli. Daha sonra uygulamayı açtığınızda karşınıza çıkacak kutucuğa bir site adresi yazıp Kontrol et (Check) komutu verin. Bundan sonra İnternet’ten veri alma ile ilgili birkaç onay istenecek, bunlara olumlu cevap verirseniz, birkaç saniye içinde sonuçlar karşınızda olacak.

Ülkemizdeki durumu düşününce burada pek kullanılmayacağını düşünerek dil desteğini hem Türkçe hem de İngilizce şeklinde yaptım. Eğer telefon ayarlarında dil Türkçe olarak ayarlı ise uygulama dili de Türkçe olur, eğer Türkçe değilse uygulama dili İngilizce olur. Telefonunu yazılım kırarak vs. yabancı dilde kullananlar için bu bir problem olabilir ama olmamalı, çünkü uygulamadaki tüm yazılar gayet sade. Gerekirse onun ayarlanabileceği yeni bir sürümü yayınlarım.

Uygulamanın çalışma yöntemi basit. Yazdığınız adresi benim sitemdeki bir dosyaya iletiyor ve bu dosya da Google araç çubuğu sunucusu ve Alexa veri servisleri ile veriyi alıp birleştiriyor , bir de benim istediğim kısa bir notu uygulamaya geri gönderiyor. Bunu yapmamın ilk başta farklı sebepleri vardı ama tek ben kullanmayacaksam bunların çoğuna pek gerek yok, kendime ayrı bir sürüm hazırlayabilirim. Ayrıca telefonunuzun IP adresi, ziyaret aracı, sorguladığınız site de istatistik olarak sunucuda kaydediliyor.

Aşağıdaki bir ekran görüntüsü, gördüğünüz gibi herşey bu kadar basit. Görüntüdeki dil İngilizce çünkü telefon dili İngilizce, normalde Türkçe desteği tabii ki var.

Alexa & PR Kontrol ekran görüntüsü

Alexa & PR Kontrol ekran görüntüsü

İndirme

Aşağıdaki dosyalardan ilkini (olmazsa ikincisini de) cep telefonunuza gönderip üzerine tıklayın ya da Jbed gibi bir sanal makine kullanıyorsanız, Install > Local Files (Kur -> Yerel Dosyalar) yolundan dosyaları bulup kurulumu gerçekleştiriniz.

Alexa & PR Kontrol .jar uzantılı kurulum dosyası (14 KB).

İndir “Alexa & PR Kontrol”

alexaPR.jar – 264 defa indirildi – 13,95 KB
Bu da kurulum için gerekli olabilecek .jad bilgi dosyası, çoğu zaman gerekmez (1 > KB).

İndir “Alexa & PR Kontrol”

alexaPR.jad – 178 defa indirildi – 488,00 B

English description.

4 Yorum

  • Yazan: JunkChorn, 27 Ocak 2009 @ 4:41 am

    Evet şu an gerçekten gerek yok! Ama 5 sene sonra çok güzel işler yaptığını söyleyenler olacak, buna eminim:) Ellerine sağlık.

  • Yazan: FeRHaD, 27 Ocak 2009 @ 5:13 am

    Sağol, Google’a sağlık. 🙂 Zaten ben de Türkiye’de kullanılmayacağını biliyorum yarın bir İngilizce yazı ve birkaç yabancı sitede tanıtımla duyuracağım. Türkiye’de en azından bir 3G gelmesi gerekli.

  • Yazan: meteryus, 27 Ocak 2009 @ 10:17 pm

    sitelerin sadece rank bilgileri değil de bulunduğu sunucu, domain kayıt tarihi falan gibi extra bilgiler de verirse güzel bir uygulama olabilir, adı da “url digger” gibi birşey konulur.

  • Yazan: FeRHaD, 27 Ocak 2009 @ 10:47 pm

    Hımm, iyi fikir.
    Doğrudan bu tür bilgileri veren bir sistem varsa onu da eklerim. Yani bir HTML sayfası içinden veri bulup almakla uğraşmamalı, doğrudan bir text biçiminde bu bilgileri dönmeli, iyi olur, bir araştırayım ben.
    Fikir için teşekkürler Meteryus.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz