Allah Aşkına Biraz Akıl Alın Ya :)

____________________________________________________________________

Bu hocamız biraz asabi,
Kur’an okumak, hatim bedava,
Abdest, namaz bedava,
La ilahe illallah bedava,
Gazino, bar, pavyon paralı,
Plaj paralı,
Zina pahalı,
Cehenneme girmek için canınızı, malınızı veriyorsunuz yaw,
Cennet bedava, cehennem pahalı,
Bu gün ölsen nereye gideceksin,
Nereye gidiyorsunuz yaw? 😀
Biraz akıl alın yaw, biraz aklı alın.
Ey gafil müslüman,
Ey cahil insan,
Yazık oluyor,
Yapma.
Buyrun izleyin;


Gönderen: wolkanca.

Bu arada biri “aşk ile ilgili site blog” anahtar kelimeleri ile Google’da arama yaparak 1. sıradan siteme gelmiş, anahtar kelimeleri görünce az şaşırmadım, bulabilecekleri en aşktan uzak site halbuki.

10 Yorum

  • Yazan: Pınar Altuntaş, 28 Aralık 2007 @ 11:20 am

    Bu tarz hocalarımızın yaşam tarzlarını ve özel hayatlarını hep merak etmişimdir…
    😀

  • Yazan: FeRHaD, 28 Aralık 2007 @ 1:26 pm

    Çoluğunu çocuğunu alır, bir serin yere gider, ağaç altında gölgede çayını içer, yemeğini yer. 😀

  • Yazan: Pınar Altuntaş, 28 Aralık 2007 @ 1:41 pm

    Hoca’nın dediğini yap yaptığını yapma!
    Hoca ossurursa cemaat s…
    aklıma bu sözler geldi nedense 😀

  • Yazan: FeRHaD, 28 Aralık 2007 @ 1:44 pm

    E tabi o da bir insan, yani televizyonda gördümü güzel bir hatun o da şöyle bir yan gözle bakıp, “Allah’ım ne güzel şeyler yaratıyorsun sen, öf öf öf!!!” demeden edemiyordur. Sonra da tövbe tovbeee, tövbe tövbeee….

  • Yazan: alinin sitesi, 29 Aralık 2007 @ 7:31 am

    Cübbeli Ahmet Hoca
    Dikkatle dinledim. “Bu videoyu” tamamen tarafsız bir bakış açısı ile dinleseniz, Kuran ile ölçseniz, sözlerinde bir yanlış yok. Özel hayatını bilemem. Doğru bilgi önemli. Kimden gelirse gelsin, bilgiye saygılı olmalı insan. İfade şekli hoşuma gitti. 🙂
    Çok yıllar önce birkaç defa bu hocanın vaazlarına gitmiştim. aşırı kalabalık oluyordu. Yıllar sonra geçtiğimiz yaz aylarında bir arkadaş iki üç defa beni zorla onun vaazlarına götürdü. Her defasında yine aşırı kalabalıktı. Büyük çoğunluk çocuklar ve gençler. Çok seviliyor. İçerisi tıklım tıklım dolu. Metrekareye dört kişi düşüyor. Yaz sıcağında o eziyeti göze alıyorlardı sırf onu dinlemek için. Şimdi o arkadaştan kaçıyorum bir daha götürür kaçamam diye 🙂 Ama hocadan kaçış yok, burada da karşıma çıktı 🙂
    Şimdi burada başka bir medya gerçeğimizi anlatayım ama kimseyi yermek veya övmek gibi bir derdim yok yanlış anlaşılmasın. tarafsızca ve saygılıca memleket meselelerinin sorgulanmasından yanayım:
    Diyanet başkanlığından bağımsız yetişen bu tür hocalar çok seviliyor, vaazlarını en çok çocuklar ve gençler takip etmeye çalışıyor. Gidip baksanız hayret edersiniz. Medyamız ise bu gerçeği asla dile getirmiyor. Türkiyede büyük bir başkalaşım var. Hiçbir şey televizyon kanallarından görüldüğü gibi değil. Medyanın bu tavrı korkak deve kuşu hikayesinden farksız.
    Son günlerde Fazıl Say konuşuluyor. Türkiye islamileşti diye Türkiyeyi terk edecekmiş. Kararına saygı duyuyorum. Eğer islami bir ülkede yaşamak istemiyorsa gitmeli. Bu onun hakkıdır. Ama vatanını ve halkını seven bir insan gitmeyip rejim ne olursa olsun halkını haksızlıklara hırsızlıklara adaletsizliklere karşı uyandırmak zorunda. islami gelişmeler yurdumuzda artık önü alınamaz boyutlara ulaştı. Bu engellenemese de en azından müslümanların müslümanca haksızlıklarla savaşmaları, uyumamaları sağlanmak için çalışılmalı.
    Her neyse. Belki Fazıl Say bunun da imkansız olduğunu düşünüyordur. Ben de zanman zaman öyle düşünüyorum. En azından şimdiki insanlara bir şey anlatabilmek çok zor. Gelecek nesiller belki daha hür düşünebilen bireyler olabilirler ama şimdiki yetişmiş nesil büyük çoğunlukla kendi akıllarını kullanmayan, sadece telkinlerin etkisiyle hareket eden insanlar. Bir şey anlatabilmek, düşündürebilmek çok zor hatta imkansız.
    Gidenlerin yolu açık olsun. Gidenlere de kalanlara da Allah akıl fikir versin.

  • Yazan: FeRHaD, 29 Aralık 2007 @ 5:36 pm

    Evet sözlerinde bir yanlış yok. Diğerleri ile de ilgili olarak benim söylediğim şey; “Çünkü onlar Müslüman!”. Medyamız bizi batılılaştırıcak diye dinden imandan etmeye çalışıyor, Müslümanlık gereği olan birçok şey bugün gereksiz, hatta yanlış saçmalıklar olarak niteleniyor. Sonra da kendileri uymadıkları halde biz müslümanız diyorlar, madem hiçbir farzına, sünnetine, kuralına inanmıyorsun, yapmıyorsun hiç değilse kendine müslüman deme, hava atma, diğerlerine de islamcı falan deme. Aşırısına deyeceğim yok, aşırısı da iyi değildir, rejim de bence hiç islamileştirici bir rejim değil, islamla pek alakasını göremedim, tersi olabilir.
    Ayrıca “Böyle bir akıl olmaz” kısmını da söyledikten sonra daha kısık bir sesle tekrar etmesi ilgimi çekti ciddiyetini gösteriyor, ayrıca şu kısımdaki vurgusu da hoşuma gitti:
    “Yazık oluyor, yapma,
    Nefsin keyfine kaçma,”.

  • Yazan: alinin sitesi, 1 Ocak 2008 @ 7:04 pm

    Cevaplar email olarak belirtiliyordu, anlaşılan son yorum yazdığımda o mail olayı şıkkındaki işaret kaldırmışım o yüzden bu cevaptan haberim olmamıştı. şimdi tekrar gelince buraya yorum yazdığımı hatırlayıp baktım.
    Dediğine katılıyorum benim bakış açıma göre rejimi evirip çeviren iktidardaki siyasetçilerin her şeyi islama göre yanlış. Diğerleri onları islami diye nitelendirebilir. Bu onların islamı onlar gibi görmesinden kaynaklanıyor herhalde.
    Geçenlerde bir arkadaş maille bir video dosyası göndermiş. bir tiyatro oyunundan sahneler vardı. islamı kullanan partilerdeki siyasilerin iç yüzlerini çok iyi dile getirmiş bir tiyatro eseri. oyunu kim yazmışsa çok yerinde gözlemlere dayanmış. Asıl amaçları kendi ceplerini doldurmak, kültür sıfır, insani değerlere duyarlılık sıfır olarak yansıtmışlar bu siyasileri.
    Ama kim ne derse desin halkın içinde islama yöneliş git gide artan bir ivmeyle devam ediyor.
    medyamızın batılılaşma çabaları boşa gidiyor. halkı aptal yerine koyuyor ama sadece kendilerini kandırıyorlar farkında değiller. halkımız genelde dostluklarla arkadaşlıklarla bir şeylere yönelebiliyor, medyanın çabaları boş. yazdığın gibi onların müslüman olduklarını iddia etme hareketleri tamamıyla mantıksız. uzun yıllar önce iki belçikalı turistle konuşuyordum. laf dinden açılınca müslüman olduğumu söyledim. o halde camiye gidiyorsun namaz kılıyorsun diye bir şeyler söylediler. ben hayır deyince çok şaşırmışlardı. “ama sen müslümanım dedin” diye hayretlerini dile getirdiler. bizce normal görünebilir ama, akılla mantıkla hele kuranla meseleyi ele alınca gerçek şudur ki müslümanlık müslümanlığın gerektirdiklerini yapmakla olur. hadi bu çok bilmiş medya mensupları benim gibi yapamıyorlar neyse, olabilir, ama bir de yapılması gerekenlerin çağ dışı ve gereksiz olduğuna inanıyorlarsa niçin müslümanım derler? Bu tutumları onların mert olmadıklarını gösteriyor. Başka söze gerek yok. Namertten aydın kişi olmaz. Yobaz kişi olur. Batılı medyamız namert ve yobazdır. Dobra dobra biz müslüman değiliz desinler o zaman mertlik göstermiş olurlar.

  • Yazan: FeRHaD, 1 Ocak 2008 @ 7:12 pm

    İslama yönelmelerine bir dediğim yok, yönelsinler tabii ama doğru islama, sadece bunlar müslüman dedirtecek şekilde değil, davranışıyla, örnek olmasıyla. Yani besmele çekip hırsızlık yapmayacak, namaz kılıp küfür etmeyip, dedikodu yapmayacak, ona buna bakmayacak, laf atmayacak. Gerisi zaten ne kadar konuşsak ta aynı, biz bunlar gavur diyelim elalem tutturmuş islamcı rejim diye.

  • Yazan: alinin sitesi, 1 Ocak 2008 @ 7:40 pm

    Bu dediklerin insanların Kuran üzerinde titizlikle çalışmalarına bağlı. Kuran ise insanlara kolay kolay rehber olamıyor. Bu rehber olabilmesinin sırrı Bakara Suresinin ikinci ayetinde yazılıdır: Yani önce Allahın varlığının her an bilincinde olup O’nun denetimi ve gözetimi altında olduğunu iyice idrak etmiş olarak Ona saygıda sevgide kusur etmemeye özen gösterenlere Kuran rehber olabiliyor. Bu hal yoksa kuranı ezbere bilmek veya her gün okumak bir işe yaramaz.

  • Yazan: FeRHaD, 1 Ocak 2008 @ 8:58 pm

    Yani bunlar kısaca yırtıyorlar demek.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz