Java SE 6 Update 11 (Güncelleme 11)

____________________________________________________________________

Bağlantı hızımı test etmek için Java indirmeye niyetlenmiştim (Genelde hız testlerini ya Java ya da Gazi Üniversitesi FTP sunucusundan Linux indirmeye başlayarak yaparım). Baktım hazırda yeni bir güncelleme varmış Java SE 6 Update 11.

Java SE 6 Update 11 güncellemesinde birkaç güvenlik açığının kapatılması dışında fazla birşey yok, bunlar hakkında da Sun pek bilgi vermemiş. Zaten önceki 10 güncellemesi de çıkalı çok olmadı, bu sürede çok büyük bir değişiklik bekleyemeyiz.

Java SE 6 11 güncellemesinde dikkatimi çeken en önemli şey kurulumun önceki Java sürümünü kaldırması. Yani eski Java sürümünüzü kaldırıp yerine yenisini kuruyor. Bu özelliği daha ilk bu sürümde görüyorum, önceki sürümlerde kurulum eski sürümün yanına yapılır ve iki sürüm de Program Ekle/Kaldır listesinde görünürdü. Eski sürümü elle kaldırmak zorundaydık. Yeni sürümün bunu yapması iyi olmuş, zaten bu da uzun zamandır Sun’dan istenen birşeydi.

Yalnız eski ve yeni kurulumların konumu farklı ise Java SE 6u11 eski kurulumunuza eklediğiniz kütüphanelerle ilgili birşey yapmıyor. Eski kurulumdaki fazlalık dosyaları olduğu gibi yerinde bırakıyor. Eğer eski sürümünüz yeni sürümü yüklediğinizden farklı bir konumdaysa eski sürümdeki kütüphane vs. sonradan eklenen dosyaları yeni sürüm klasörüne kopyalamakta fayda var.

Java SE 6 Güncelleme 11 sürümünü indirmek için şu sayfaya gidin. İstediğiniz platformu seçip hemen altındaki lisans anlaşması ile ilgili kutucuğu onaylayın ve “Continue” butonuna tıklayın.

Bu arada diğer Java SE 5, Java SE 1.4.2 gibi eski sürümlere hiç baktığım yok, onları Sun üstünde arama yaparak bulailirsiniz.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz