TTNET indirim yapmak istemiyor

____________________________________________________________________

TTnet Özel İletişim Vergisi’ndeki % 10 indirimi geri almak için herşeyi yapıyor. Bunun için eski ücreti ödemeniz kaydıyla TTNET Wifi, Müzik ve Güvenlik gibi servisleri kullanabiliyorsunuz ( Ayrıntılı Bilgi). Bununla anlıyorum ki TTNET hala ne istediğimizi anlamış değil.

Bir gelişme olması güzel, servisleri kullananların işine yarayacaktır. Ancak benim istediğim indirim. Bu indirim de kullandığım pakete 29 TL ödemek yerine 26 TL ödemek şeklinde olacak.

Bu iyi bir gelişme ancak yeterince iyi bir gelişme değil. TürkTelekom yıllardır ne istediğimizi anlamadı ve hala da anlamamaya ısrar ediyor. Biz indirim istiyoruz diyoruz, o hız arttırıyor. İndirim istiyoruz diyoruz, o kota arttırıyor. Tabi yıllarca aynı kafa ile gidince de alıştık artık, ne istediğimizi de unuttuk. Çünkü TTNET’te bir gelişme olamayacağına inandık.

Halbuki benim istediğim hız veya kota değil, indirim. Bu kadar pahalı bir İnternet kullanmak istemiyorum. Evime geçen Ağustos ayı ADSL bağlattım. O da yılbaşına kadar 16 TL ödeme kampanyası ile. Tabi onda da öyle bir hile var ki, Aralık ayının faturasını Ocak ayı 29 TL ödedim. Ben ise onu da 16 ödeyeceğimi sanırken.

Yaklaşık bir haftadır, bilgisayarım ile kablosuz modemim arasında telefonum üzerinden bir köprü kurarak bağlantı kuruyorum ve bu da telefonun bağlantı yavaşlığı yüzünden yarı yarıya yavaş oluyor. Ancak yine de İnternet kullanımımı etkilemiyor. Yani bu kadar hız bile çok bana.

Eski 512 paketini devreye soksun ve daha düşük ücret alsın razıyım.

Müzik istemem onca yasal ve ücretsiz şarkı var, güvenlik istemem ücretsiz işimi gören programlar var, hiç olmadı Linux var. Ayda 10 saat WiFi zaten kimseye yetmez.

Ayrıca bir paket seçimi yapmamanız durumunda da otomatikman WiFi paketine kaydediliyorsunuz, indirim hakkınızı kullanmak için 444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetler’ni aramanız gerek. Bu da ilginç bir uygulama.

Ayrıca TTNET için gider yaratan şey hızdan ziyade bant genişliğidir. Özellikle de yurt dışı trafiği. O zaman öyle paketler hazırlamalı ki yurt içinde barınan sitelere girdiğinde mesela kullanılan bant genişliği ücretlendirilmesin.

Hizmet kalitesi derseniz mükemmel. Sitemin alan adı sunucusunu değiştiriyorum, Türkiye hariç bütün Dünya’da problemsiz ama Türkiye’den erişilemiyor DNS hatası. Özelleştirmeden önce herkes hizmet kalitesinin artması için şirketin özelleştirilmesini istiyordu. Ne yazık ki o da fos çıktı, hizmet kalitesi yükselmedi. Buradan da anladığımız satın alan şirketin bizi inek gibi sağdığı. Elimizde kalınca birşeyler iyileştirir herhalde artık.

Ayrıca en doğal hakkımız olan iletişimden de bu kadar vergi alınmamalı. Neredeyse sokakta arkadaşımızla karşı karşıya görüşmeye para ödeyeceğiz.

TürkTelekom, benim hızımı yavaşlat ve indirim getir. Devletimiz de şu iletişim vergisini düşürmeyi düşünsün artık.

2 Yorum

  • Yazan: zafer, 21 Mart 2009 @ 11:16 pm

    yaw ttnet deyip duruyonuz kesilmiyomuş valla bizimkinin geldiği yokki adamakıllı bişi yapamıyok yok böle bişey ama limiti az geçince fazla para almayı biliolar çıldırcam

  • Yazan: FeRHaD, 21 Mart 2009 @ 11:28 pm

    @Zafer
    Bağlantı kalitesi de daha iyi olsa iyi olur, haklısın.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz