Finlandiya’da hızlı İnternet eriÅŸimi artık bir yasal hak

____________________________________________________________________

Finlandiya hızlı İnternet erişimini yasal bir hak olarak tanıyan ilk ülke.

Haziran ayında Fransa’da da yüksek mahkeme hızlı İnternet eriÅŸimini bir insan hakkı olarak ilan etmiÅŸti. Ancak Finlandiya bir adım daha ileri giderek bunu yasallaÅŸtırıyor.

Yasaya göre telekom ÅŸirketleri 5.2 milyon vatandaÅŸa 1 mbit hızda İnternet’i sunabilmeli. EÄŸer sunamıyorlarsa bu ÅŸirketi kanıtı ile beraber mahkemeye ÅŸikayet edebilirsiniz. Tabi 1 mbit ÅŸimdilik bir baÅŸlangıç bunun 100 mbit vs. hızlara çıkarılması umuluyor.

Finlandiya’da nüfusun %95’inin bir ÅŸekilde İnternet’e eriÅŸimi varmış. Böyle bir ülkede de böyle bir yasa çıkması çok normal. Yalnız ülkede coÄŸrafi koÅŸullar nedeniyle kırsal kesimlere eriÅŸim saÄŸlamanın da zor olduÄŸu unutulmamalı.

Biz ise 1 mbit için tonla para ödüyor ancak 1 mbit hızı zor görüyoruz. Bir yerden sabit bir dosya indirirken 1 mbit görüyorum. Ancak sörf yapayım falan deyince canımı çek al daha iyi. 🙂

*CNN*

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz