Cep Telefonunda Blog Yazılır mı?

____________________________________________________________________

Bu yazıyı okuyabiliyorsanız evet cep telefonunda blog yayılıyor. Bu yazıyı yazma girişiminde bulunarak başlıktaki kendin sor kendin cevapla sorusunun cevabını aldım. Aslında pek iyi oluyormuş ama kısa yazılar için twitter şiddetle tavsiye edilir. Aslında daha tuhaf bir soru MS Windows düşmanı iken ve ürünlerini MicroStupid, Internet Exploder gibi isimler vererek kullanırken gidipte Windows yüklü cep telefonu alınır mı! Tabiiki de alınır, tabi hakkını veriyorsa. Neyse zaten ikinci el, MS’un cebine yine fazla gitmiyor yani :). Yazıyı sadece deneme amaçlı Opera Mini üzerinden yazıyorum, Opera’nın Windows Mobile için olan 8.65 sürümü ile WordPress’e oturum açamadım, sanırım güncellesem iyi olacak. Bu arada yazıyı yazdığım cihaz Toshiba Portégé G500, kendileri işimi görür bir Smartphone olurlar. Deneme deneme 1 ki 3.

9 Yorum

  • Yazan: FeRHaD, 21 Eylül 2008 @ 11:06 pm

    Yazı gönderimı başarılı. bu arada cep bilgisayarını ActiveSync üstünden USB bağlantısı ile bilgisayara bağlayarak yaptım bu denemeyi. Zaten bilgisayarın klavye temizlik için devre dışı şu an. Yatağın altına dağılan tuşlarını toplayıp klavyeye dizmeliyim.

  • Yazan: Onur Çelebi, 22 Eylül 2008 @ 2:48 pm

    Ben de benzer bişeyi denedim daha önce. hem de basit bir telefonla. LGKG320 kullanıyorum. Telefon pekçok internet sitesini açamıyor.Sadece wap destekli olanlar açılıyor. Ama eğer google mobilden arama yapıp siteyi tıklarsam google bu sayfayı cep telefonuyla uyumlu hale getiriyor. Bu yolla siteye girip admin paneline şifrelerle giriş yapmayı başardım. Deneme yazısı yaptım ve daha sonra bilgisayardan bağlanıp gerçekten yazının kaydedildiğini gördüm.
    benimkisi uğraşmaya değmeyecek kadar çetrefilliydi gerçi. Sadece olabilir mi diye denemiştim.
    Benimki gibi telefonunda gelişmiş internet şeçenekleri olmayanlar google yoluyla çoğu siteye girebilirler.

  • Yazan: FeRHaD, 22 Eylül 2008 @ 3:00 pm

    Ben telefonumdaki Opera 8.65 tarayıcısı ile sanırım önbellekleme özelliği gibi bir özellik yüzünden oturum açamadım ama Internet Explorer ile giriliyordu. Ben de Opera’nın Java sürümü Opera Mini’yi indirdim ve kurdum. Bununla başarılı bir şekilde oturum açıp yazıyı JavaScript ve dolayısıyla Ajax özellikleri olmadan HTML modunda yazıp gönderebildim. Sen de Opera Mini kullanarak rahat bir şekilde çalışabilirsin, tabi telefon şebekesi üzerinden bağlanmak biraz pahalı olacaktır.

  • Yazan: scostAr, 23 Eylül 2008 @ 11:21 pm

    Güzel bi olay bu ya, de benim 3500c gibi takozlarda olmaz sanırım.Ama Opera Mini programı var, henüz hiç kullanmadım ama 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 23 Eylül 2008 @ 11:25 pm

    Opera Mini ile olur. Ben de zaten bunu Opera Mini ile yaptım. Sistemin kendindeki Opera 8.65 ile oturum açamadım. Opera’nın Windows Mobile için olan son sürümü de sadece dokunmatik ekranlar için, onu kurdumsa da birşey yapamadım ve kaldırdım tekrar. Opera Mini bana WM sürümünden de daha kullanışlı geldi ya neyse. 😀

  • Yazan: ferdem, 3 Aralık 2008 @ 4:20 pm

    Bende SonyEricsson w810i var ama hiç denemedim çünkü çok kontur gidiyordu. Zaten internet profillerini de silmiştim, yanlışlıkla girince kontür gidiyor diye.
    Gerçi 3N uyumlu telefon almak şart oldu artık, malum haziranda devreye girecekmiş 3N. Alırsak bir sorun kalmaz herhalde.

  • Yazan: FeRHaD, 3 Aralık 2008 @ 4:39 pm

    W810i taraycısı Netfront da sanırım JavaScript destekliyor, İnternet’te dolaşmak için iyi ama dediğin gibi çok kontör götürür.
    Opera Mini ile normalden çok daha az kontör gidiyor ama masaüstü görünümü modunda ise daha fazla stil seçeneği indirdiği için fazla veri alıyor pek kârlı değil.
    Daha önceden bir Sony Ericsson K610i haşat etmiştim, onda 3N desteği vardı, çift kamera vs. Onda Opera Mini denemiştim, gayet rahat ve kullanışlı idi, özellikle Opera Mini’nin hızlı yaklaştırma özelliği vs. mükemmeldi.
    Telefonu Espark MediaMarkt’tan 199 YTL’ye almıştım. 4 ay kadar kullandım, sonra arızalandı, açılmıyordu. Nisan ayında teknik servise verdim, Ağustos ayında 64 MB hediye hafıza kartının fiyatını düşüp, telefon ücretini iade ettiler.
    Onu alınca başka telefon almamayı düşünüyordum ama arızalanınca mecbur. Şimdi de ikinci el bir telefon kullanıyorum, bunda Wifi var ama benim buralarda kablosuz modem yok ya da çok pahalı, en kısa zamanda bir tane almayı düşünüyorum ama nereden?
    3N için de çok pahalı bir telefon almamaya bak, tabii ki farkları olacaktır ama sonuçta bu bir cep telefonu.

  • Yazan: ÇakırTürk, 8 Mart 2010 @ 10:49 pm

    tüh, bu fikri benden önce icra edenler varmış 🙂 ve hatta 2 yıl önce.. Ben de kuzenimin 5800 express music’i ile evdeki kablosuz ağıma bağlanıp cepten ilk yazımı yazdım 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 9 Mart 2010 @ 12:27 am

    Mutlaka benden çok önce de icra edenler olmuştur ya. 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz