Dark Harvest (Ölümcül Hasat)

____________________________________________________________________

Dark Harvest (Ölümcül Hasat veya Hasat Zamanı diye almış filmi kuzen) asla izlenmemesi, izlenerek zaman kaybedilmemesi gereken bir eğlenceli korku filmi. Eğlenceli bir korku filmi diyorum çünkü korkmak yerine gülüyorsunuz.

Filmi kuzen korku filmi niyetine almış veya kiralamış bilmiyorum. Filmi izlerken korktuğum saneler topu topu yarım dakika olmaz, hani onlar da kıytırıktan, bundan sonra kesin birşey olur diye beklediğim sahneler. O kadar saçmalıklarla dolu ki, tam korkunun zirve yapması gereken noktada gülmeye başlıyorsunuz.

Filmde Amerika’daki büyük buhranda bütün işçilerinden işlerinden çıkarılmasından sonra bir beceriksiz çiftçinin herkesin tarlası kurakken boy boy ürün yetiştirmesi ile başlayan bir hikaye var. Bir polis ve bir başka görevli bir adamın çiftliğine bunun sebebini sormaya gelirler. Biri korkulukların insan olduğunu görür ve öldürülür polis de öldürülür ama aynı zamanda evin sahibi adamı da öldürür. Daha sonra bu ev ve arsa bir adamın oğluna miras kalır. Bu genç bir ailenin yanında evlatlık yaşadığından babası ve ev pek ilgisini çekmemektedir. Sonunda gencin sevgilisi onu oraya gitmeye ikna eder ve birkaç seks düşkünü ve birkaç lezbiyen arkadaşıyla oraya giderler. İlk gece birşey olmaz. Yalnız evin sahibi genç yakındaki bir yerleşim yerine buz almaya gittiğinde bir nine ona sonraki gece o evin etrafında kötülükler olacağından bahseder. Söylediğine göre gencin büyükbabası şeytanla bir anlaşma yapmış. Bölgesine gelen kişileri öldürüp korkulup yapmış ve tarla da bu kişilerin kanları ile beslendiğinden ürünler hep iyi olmuş. İşte bu öldürdükleri kişiler de oraya onu öldürmeye gelecekmiş.

Adam denilenlere kuşkuyla yaklaşır. Evde arkadaşlarına bundan bahseder ama kimse ilgilenmez. Sonraki gün o konuştuğu kadının mezarını bulur ve durumun ciddiyetini anlar. Arkadaşlarına gidip gitmeleri gerektiğini söyler ama kimse inanmaz. Daha sonra da dışarı baktıklarında korkulukların yaklaştığını görünce oradan gitmeleri gerektiklerine inanırlar. Ancak artık geç olmuştur, zira ay gökyüzündeki yerini almıştır. Sışarı ilk çıkan kızın içinden güzel bir kosa geçirilmiştir, samandan oluşan ve garip suratlı bir korkuluk tarafından. Bundan sonra da böyle devam eder, korkuluklar milleti biçer gider, en sonunda bir gencimiz çocuk ve lez bir kız sağ kalırlar ve film biter.

Bu 88 dakikalık film tamamen saçma ve izlenmemesi gereken bir filmdir, 2.2 olan IMDB puanı da bunun en iyi kanıtıdır. Tabii ki komedi filmi olarak izlemek isterseniz bu puanı üç ile çarpın, zira saçmalıklar ve adamların tipler gerçekten eğlenceli. Örnek bir tip;

Dark HarvestDark Harvest

İşte böyle, adamların gözlerinden Terminatör filminden kalma ışıklar da çıkmaktadır. 🙂 Bir de “You reap what you saw…” diye bir sloganı var filmin. Mantık olarak filme uygun; “Ne ekersen onu biçersin.”. Ancak 2004 yapımı film izleyerek zaman kaybedilmemesi gereken bir film, eleştirecek çok şey var. En iyi kısımları ilk iki dakikası, sonrasında burada yükselttiğiniz beklentilerin karşılığın almak imkansız. 🙂

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz