Greenpeace ile başkan adaylarına çevre mesajınızı gönderin

____________________________________________________________________

Aşağıdakkiler Greenpeace tarafından gönderilen e-postadandır. Zamanım yok şimdi ayrıntılı yorum yapamayacağım. 🙂

Olay şu; Türkiye’de yapılacak kömür santralleri için belediye başkanlarının fikirlerini görüyorsunuz ve destekleyenler ya da desteklemeyenleri görüyorsunuz. Yapacağınız bölgenizde desteklemeyen başkan adaylarına hazır yazılmış bir e-posta göndermek.

Bana gelen e-posta şöyle;

  • Herkese Merhaba,Turkiye’de 19 ilde toplam 47 yeni komurlu termik santral yapilmasi planlaniyor. Greenpeace http://www.solukal.org adresinde devam eden kampanya ile bu felaketin onune gecmeye calisiyor. Su ana kadar binlerce kisi internet eylemine katilarak belediye baskan adaylarina mektup yazdi. Cocuklarimizin gelecegi icin, yasanir bir dunya kalsin, susuzluk, aclik ve aci cekmesinler. Siz de destek olun, lutfen imzalayin.Sayfaya gidin; bulundugunuz sehri haritadan secin. Sehrinizde hangi adaylar komur santrali istemiyor hangileri hala cekimser gorun. Tek bir tikla hala cekimser kalan tum belediye baskan adaylarina mektup gonderin ve hem iklim icin hem de sagligimzi icin sorumluluk almaya cagirin. Secmen olarak gucunuzu iklimi kurtarmak icin kullanin.http://www.solukal.org

    Lutfen bu e-postayi ve internet eylemini mumukun oldugunca cok kisiyle paylasin, uye oldugunuz forumlara, e-posta listelerine ve elbette yakin arkadaslariniza gonderin… Iklimimizi ve saglimizi etkileyecek bu 47 komur santrali icin yerel yonetimleri hepbirlikte sorumluluk almaya cagiralim.

    Tekrar gonderimler icin sabrinizi rica ediyoruz, secimlere cok az gun kaldi…

    Komur santrali yapilacak sehirler sunlar: Adana, Balikesir, Bartin, Bolu, Bursa, Canakkale, Cankiri, Edirne, Hatay, Izmir, Kocaeli,
    Kutahya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sinop, Sirnak, Tekirdag ve Zonguldak. Ancak nerede olursaniz olun komur hepimizin gelecegini karartacak. Onun icin butun halkimizi goreve cagiriyoruz.

    Unutmayin ki komur iklimi degistiren en tehlikeli fosil yakit. Komur santralleri %41 oraniyla iklim degisikliginin bas sorumlusu. Siz de baskan adaylarini enerji verimliligine, ruzgar, gunes ve jeotermale, toplu tasimaya, saglikli binalara, temiz bir cevreye cagirin.

    Lutfen bu e-postayi ve internet eylemini mumukun oldugunca cok kisiyle paylasin, uye oldugunuz forumlara, e-posta listelerine ve elbette yakin arkadaslariniza gonderin… Iklimimizi ve saglimizi etkileyecek bu 47 komur santrali icin yerel yonetimleri hepbirlikte sorumluluk almaya cagiralim.

    Tekrar gonderimler icin sabrinizi rica ediyoruz, secimlere cok az gun kaldi…

    http://www.solukal.org

    GREENPEACE

http://www.solukal.org adresinden şehrinizi seçin ve şehrinizdeki destekleyen ve desteklemeyen adayları göreceksiniz. Burada bu adaylara gönderilecek hazır bir e-posta var, siz sadece isim, e-posta adresi ve telefon numaranızı girerek gönder butonuna basmanız, sonrasında gelen e-postadaki onay linkine de tıklamanız gerekli.

Hazır e-postada şöyle yazıyor;

  • Sayın Adayımız,Greenpeace’in www.solukal.org sitesinde isminizi gördük ve henüz “Güneş için Belediye Başkanları” girişimine katılmadığınızı gördük. Sizin çevremizi ve iklimimizi yıkıma uğratacak, hepimizin sağlığımızı tehdit edecek olan termik santral planlarına yaklaşımınızı gerçekten de merak ediyoruz. Bu santraller Türkiye’yi kirletirken siz seyirci mi kalacaksınız?Biz, bu santrallerin toplumsal ve çevresel bedellerini pahalıya ödemek yerine Türkiye’de enerji tasarrufunun ve yenilenebilir enerjilerin geliştirilmesini talep ediyoruz. Bu talebimizi gerçekleştirebilecek kadar cesur belediye başkanları bizleri yönetmeyi hak ediyor.Niyetinizi anlayabilmemiz ve oy verirken kararımızı belirleyebilmemiz için bu planlara lütfen artık sessiz kalmayın. İsminizin kara listeden çıkarılması için zaman kaybetmeden “Güneş için Belediye Başkanı” adayı olun. Türkiye Soluk Alsın.

    Saygılarımızla,

Bu arada e-posta da aşağıdaki kişilere gönderiliyor (Bunlar Greenpeace ile hala anlaşmamış yani çevre tehdidi yaratan başkan adayları. Oy verirken aman dikkat edin, eliniz kaymasın, yoksa olacak felaketlerin bir sorumlusu da siz olursunuz. ) :

Turgut Erişmen, Ozlem Salıç, Cemal Aydın Aybey, Mehmet Gazioglu, Mehmet Gazioglu, Sena Kaleli, Emin Ozkan, Alaaddin YILMAZ , Hayrettin Işıkaltın, Sedat Peker, Sedat Peker, Recep Eraydın, Nedret Can, SABRİ UĞUR, Turgut Erişmen, Habib Salıç, Huseyin Kece, Recep Bali, Burhan Onuk, HÜSEYİN SÖZLÜ, AYTAÇ DURAK, Umit Ozgumus, Mehmet Ali Bilici, Nedret Can, İrfan Dinç, Mustafa Hatipler, Ahmet Acaroğlu, Enis Işbilen, Eşref Solukluoğlu, Ethem ihsan Saraçoğlu , Enver Koç, İsmail Işık, Mahmut Alpagut, Iris Şenturk, Halil Akpunar, Hamdi Sedefçi, Mehmet Özkan, Rıdvan Uz, Murat Efe, Haluk Nezihi Fati, Basri Gülen, Basri Gülen, Kemal Kazan, Mustafa Ramazan, Tanju Özcan, Hasan Ergene, Cengiz Ergün, Bülent Kar, M. Hüsnü Ozsoy, Ali İhsan Çakır, Ömer Köse, İsmail Hakkı Düğer, Mustafa İça, Müsavat Dervişoğlu, Umit Ozgumus, Mehmet Ali Bilici, Mehmet Özkan, Rıdvan Uz, Murat Efe, Haluk Nezihi Fati, Basri Gülen, Basri Gülen, Kemal Kazan, Mustafa Ramazan, Tanju Özcan, Cemal Aydın Aybey, Mehmet Gazioglu, Mehmet Gazioglu, Sena Kaleli, Emin Ozkan, Alaaddin YILMAZ , Emin Timur, Hayrettin Işıkaltın, Sedat Peker, Sedat Peker, Hakkı Yalçın, Recep Eraydın, Habib Salıç, Habib Salıç, Huseyin Kece, Recep Bali, Burhan Onuk, HÜSEYİN SÖZLÜ, AYTAÇ DURAK, Enver Toçoglu, Erkan Arıcı, Ahmet Günel, Ahmet Günel, Adil Aktay, Mahmut Tat, Mustafa Eyiceoğlu, Macit ÖZCAN, SABRİ UĞUR, Turgut Erişmen, Turgut Erişmen, Ozlem Salıç, Naci Kara, Yunus PEHLİVAN, İbrahim KARAOSMANOĞLU, Sefa SİRMEN, Ömür Kabak, Tansu Kaya, Taha AKSOY, Aziz KOCAOĞLU, İbrahim Gül, Seyfi Dingil, Mete Aslan, Mehmet Güven, Kenan Macit, Bilgehan Aksoy, Secaattin Gonca , İsmail EŞREF , Muzaffer Şimşek, Ali Öztürk, Hamza Ince, Recep Selvioğlu, Adem Dalgıç, Ramazan Uysal, Ahmet ACAR, Kemal Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş, Mansur Yavaş, İ. Melih Gökçek, Tumer Peker, Mithat Gülşen, Adnan Akgun, Ayhan Alkan, F.UFUK ÖZTÜRK, Harun Öztürk

4 Yorum

  • Yazan: Baris Unver, 19 Mart 2009 @ 11:21 pm

    Ek bilgi vereyim: Listede Karayalçın’ın olmamasının sebebi, Greenpeace ile Karayalçın’ın çoktan anlaşmış olması :).

  • Yazan: FeRHaD, 20 Mart 2009 @ 12:48 am

    Karayalçın çoktan imzalamış ama Gökçek hala imzalamaya niyetli değil.
    Onu yaptım bunu yaptım yapacağım demeyi biliyor ama hiç asıl düşünmesi gerekenleri düşünmüyor.
    Sağlıklı yaşamadıktan sonra varsın evimin içine Dünya’nın en büyük kongre merkezini diksinler neye yarar.

  • Yazan: mehmet, 23 Mart 2009 @ 10:58 pm

    çevre ile ilgili yeni düzenlemeler fena değil ancak yeterli de değil, uygulamada da ülkemizin güzelliklerini korumamız gerekiyor.

  • Yazan: FeRHaD, 26 Mart 2009 @ 12:19 am

    Güncelleme, İstanbul belediye başka adaylarından Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Turgut da Greenpeace ile anlaşma imzaladı.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz