Sansüre Sansür – Yay Hareketi!

____________________________________________________________________

Madem onlar İnternet sansürüne devam ediyor, biz de SansüreSansür’e devam ediyoruz.

Son olarak geçen yıl erişimi engellenen ve tekrar izin verilen hatta Türkiye ofisi de açan Dailymotion video paylaşım sitesine tekrar hiçbir açıklama olmadan erişimin engellenmesi hiç akıllanmadığımızın son kanıtı oldu. Hala sudan sebeplerle birçok kişinin faydalandığı, belki de Türkiye’nin İnternet’teki varlığından daha fazla yer kaplayan, daha fazla bant genişliği kullanan bu servisleri kapatabiliyoruz. Ancak hiç elimize birşey geçmediğini düşünemiyoruz.

SansureSansur

SansureSansur

Artık herkes engelli Youtube’a giriş yolunu biliyor diye sansürü unutmak doğru olmazdı, bu sansür gerçeğini çürütmüyor çünkü. İşin daha da kötüsü bunlar bu hızla engellemelere alıştı ya, ileride iyice abartır herşeyimizi engellemeye kalkarlar. Savaş olmadan karartma yaşar, sokağa bile çıkamayız. Slogan da:

Bugün İnternet’ine sansür, yarın hayatına sansür. Sessiz kalma.

Bu harekette de amaç İnternet sansüründen başka ileride gerçek hayatta da olabilecek sansüre karşı halkı bilinçlendirme.  Bu amaçla da kampanya sadece İnternet’te yürütülecek birşey değil, biraz da İnternet dışına kaymış bir kampanya. Önceden hazırlanmış boşluklu SansüreSansür poster ve sticker şeklinde grafikleri var. Bu grafikleri bastırarak boşluk yere hareketi yaydığımız yeri yazarak, istediğimiz uygun bir yere yapıştırabiliyoruz. Bu da bir kafe vs. olabilir veya bir ATM, telefon kulübesi vs. olabilir. Mesela telefon kulübesi olursa mesela yazımızda “Bu telefon kulübesine erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.” yazacak.

Sansüre Sansür hareketini yaymak için grafikleri aşağıdan indirebilirsiniz:

JPEG / FREEHAND / ADOBE ILLUSTRATOR

Bu grafikleri yazıcınızdan yazdırarak, istediğiniz yere asıp kullanabilirsiniz. aman çok uçuk yerlere asıp tutuklanmaya kalkmayın. Aslında iyi bir reklam olur da sizin için iyi olmayabilir.

Buradan da hareket ile ilgili videolar yayılmak üzere indirilebilir. Şimdiye kadar çoğu video servisine yayılmıştır ancak siz de bilgisayarınızda olabilir, telefonunuzda vs. arkadaşlarınıza göstererek yayabilirsiniz. Ben de videoları Akıllı.tv’ye yükledim, aşağıdan izleyebilir ya da gömme kodlarını alıp başka yerlerde kullanabilir, yayabilir, paylaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi http://sansuresansur.org adresinde bulunabilir.

SansüreSansür Kitapçı video.

SansüreSansür Manav video.

SansüreSansür Market video.

SansüreSansür Otopark video.

SansüreSansür Pisuvar video.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz