Spam Yorumlara Karşı Önlem

____________________________________________________________________

Son zamanlarda gittikçe artan spam yorumlara ben de dayanamadım ve bunlara karşı ufak bir önlem aldım.Bunda şuradaki arkadaşın yazısı yardımcı oldu.Buna göre WordPress sisteminin yorum göndermek ve geri izleme için kullandığı iki dosya olan wp-comments-post.php ve wp-trackback.php dosyalarının adını değiştirerek spam robotlarının spam göndermelerini engelliyoruz.Wordpress’te spam robotları otomatik olarak bu dosyaları kullanarak yorum gönderir ve geri izleme yapar.Eğer bu dosyaların adını değiştirirsek bu dosyalara ulaşamayacakları için yorum gönderme imkanları kalmaz.Bu nedenle dosyaların isimlerini değiştiriyoruz.İsimleri değiştirdikten sonra normal kullanıcıları etkilememesi için değiştirmemiz gereken birkaç şey daha var; bu dosyalara yönlenen WordPress dosyaları. Öncelikle wp-include klasörü altındaki template-loader.php dosyasında iki wp-trackback.php referansı bulunuyor, bunları wp-trackback.php ismini değiştirdiğimiz isim ile değiştiriyoruz.Bundan bir de comment-functions.php dosyasında referans veriliyor bunu da değiştiriyoruz.Yorumlar için de temamızın dosyalarındaki comments.php ve comments-popup.php dosyalarındaki referansları wp-comments-post.php dosyasına verdiğimiz isimle değiştiriyoruz.Bundan sonra İnşallah ben de daha az spam yorum alacağım. Bunları yapmadan önce dosyalarınızın yedeğini alırsanız iyi edersiniz.

8 Yorum

  • Yazan: Albert, 23 Ekim 2008 @ 8:09 am

    Nice post. I\’ll return.

  • Yazan: FeRHaD, 24 Ekim 2008 @ 2:33 pm

    Thanks. 😀

  • Yazan: Timmy, 31 Ekim 2008 @ 2:35 pm

    Hi, all. Nice site…I really like your site ! Good job man.

  • Yazan: FeRHaD, 31 Ekim 2008 @ 4:49 pm

    Thanks, Timmy.
    Hadi oradan lan. Adama bak (Adam değil bilgisayar büyük ihtimalle 😀 ). Yazıya inat sen öyle yaparsın ama ben de böyle yorum yazarım diyor. Spamcının ta kendisi, bir de teşekkür ediyor.
    Lan Spam Karma nasıl yakalamadı bunu, dişlerini bilemek lazım köpeğin biraz.

  • Yazan: Гавриил, 1 Kasım 2008 @ 10:32 pm

    Это не ординарный сайт, он включает более 400 рецептов различных закусок, салатов и бутербродов, так называемый “холодный стол”, приготовление коего не займет у вас навалом времени.

  • Yazan: FeRHaD, 2 Kasım 2008 @ 1:13 am

    Thanks, even if I don’t know whether you wrote something to thank you or you may have sweared.
    I liked your food receipt site, even if I can’t understand the ingredients.

  • Yazan: Siber, 17 Kasım 2008 @ 7:28 pm

    I praise God for answering my prayers. God, you are so wonderful, majestic. Jesus Christ, I adore Your Sacred Heart.p

  • Yazan: FeRHaD, 17 Kasım 2008 @ 11:22 pm

    Bu Siber de kimi kandırıyor bilmem, herhalde yorumda Allah vs. ile ilgili birşeyler var diye silmeyeceğimi sandı. 😀 Verdiği site adresinde ise vajinalar hakkında bilgiler vardı. 😀 Ben de yorumu bıraktım, site adresini sildim. 😀

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz