Ulan Şu Koskoca Memleketimizde Neyimiz Var, Biz Olmasak Dünya Battı Valla

____________________________________________________________________

Ulan şu koskoca cennet ülkemizde tamamıyla biz Türklere ait olan kaç şirket var. Buyrun Wolkanca’nın Allah’tan Bu Blog Benim sayfasına uğrayın bir bakın. Biz kullanıyoruz, basıyoruz parayı şirketlere, meğerse sadece paramızı yurtdışına gönderiyormuşuz. Telefonla konuşuyorsun Araplar, İngilizler, Rusya ve Lübnan, bir şeyini sigortalıyorsun Fransız, İstanbul’da otobüse biniyorsun Dubai, rakı içiyorsun Amerika, ilaç içiyorsun Çek, Tv İzliyorsun Amerika, radyo dinliyorsun Kanada, banka ile bir işin oluyor Dünya’nın yarısı, Arabana benzin dolduruyorsun Ermeniler, limanına gemi geliyor İsrail ve Hong Kong, şöyle iyi kalite bir kıyafet alıyorsun Amerika, elektrik kullanıyorsun Avustralya karlı çıkıyor, site barındırma işlerinden bahsetmiyorum zaten, nerede kaldı bizim emekler, biz çalışalım elalem kazansın, niye dışarı gidiyor bizim servet. Hükümet tutturmuş bir özelleştirmedir gidiyor, yakında TBMM’de özelleşecek zaten. Hani bu memleketi sen mi kurtarıcan diye bir laf varya işte bizim yaptığımız da aynen o, bir farkla bizim ufkumuz daha geniş, biz memleketi değil Dünya’yı kurtarmaya çabalıyoruz. Böyle durduğumuza bakmayın, aslında biz olmasak bu Dünya batardı. Baksanıza efendim her yaptığımız aktivite ile, her ödediğimiz kuruş ile Dünya ekonomisini canlandırıyoruz, Dünya’ya ne kadar da yararlı bir devletiz. Yani biz olmasak bu Dünya Kesin batar efendim, kesin batar. Acaba Dünya’nın bu yükünü yüklenmek zorundamıyız bilmiyorum ama kesinlikle bu iyi birşey değil. Durun bakalım satacak yer kalmayınca ne satacaklar diyorum. Bu arada durum böyle olunca yaptıracak en iyi şey, aracınızı muayene ettirmek, çünkü karı Almanya’ya kalıyor, oradaki Türk kardeşlerimiz yararlanır en azından.

Bu arada Pınar ablamdaki İyi İnsan – Sıkıcı İnsan yazısını da okumanız tavsiye edilir.

4 Yorum

  • Yazan: Pınar Altuntaş, 2 Ocak 2008 @ 11:05 pm

    Bu güne kadar aldığım en uzun yorumdu. Çok mutlu oldum ve çok sevindim. Ayrıca düşündüklerinin tamamına da katılıyorum Ferhad’cığım…
    Ve Allah’tan bu Bloglar bizim 😀

  • Yazan: FeRHaD, 2 Ocak 2008 @ 11:20 pm

    😀 Aslında kendi blogumda bir sayfa yazarımya o kadar vaktim yoktu.

  • Yazan: dilék, 4 Ocak 2008 @ 8:05 pm

    Ülkemiz ve bizim olmayanları ne güzel anlatmışsın eline sağlık 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 4 Ocak 2008 @ 9:30 pm

    Hiç teşekkür etmiyorum. 😀 Ülkemiz ve bizim olanları niçin anlatmıyorsunuz diye sitem etmenizi beklerdim (Acayip mors olurdum ha 😀 ). Blogspot’ta bir Google servisi olarak Amerikanlara ait 😀 Neyse benim ki hala Türk. Pınar Altuntaş’a da duyurulur.(Sakın hiçbirşeyi yanlış anlamayın ha. 🙂 ).

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz