13’lük baba 15’lik anne

____________________________________________________________________

Artık bu kadarı da olmaz diyordum ama o da oluyormuş, 13’lük velet baba oluyor.

13'lük baba, 15'lik anne

13'lük baba, 15'lik anne

Gazete okuyorum şimdi, muhtemelen de bugün duyduğum ve duyacağım en tuhaf haberlerden biri. 13 yaşında bir çocuk 15 yaşında bir kızla ilişkiye girip bebek sahibi oluyorlar.

Ya bu nasıl birşey, hadi Türkiye’de de aynı yaşta çocukların tecavüz haberleri çıkıyor ama bu yaşta aile kurmak tuhaf. Tecavüz olsa resimden anlayabiliyor musunuz bilmiyorum ama anne babadan yapılı ve babaya bir tokat atsa baba neye uğradığını şaşar yani tecavüz ihtimali pek yok.

O yaşta da korunmasız ilişkiye girmek ne demek ya. Dünya’nın hali gitgide kötüye gidiyor ve küresel ısınma vs. artık ergenlik yaşı da düşüyor, yani bu tür olaylar da daha da artacak diyebiliriz.

Bir de çocukların aileleri de duruma şaşkın, ekonomik durumları da pek iyi değilmiş. Çocuğa sorulduğunda bebeğe babasının verdiği 10 sterlin harçlığı arttırmasını beklediğini ve öyle bakacağını söylüyor. İş vahim yani.

Durun bakalım daha nicelerini göreceğiz.

10 Yorum

  • Yazan: E. Ali, 14 Şubat 2009 @ 6:20 pm

    13-14 yaşlarında evlendirilen çocuklar; o yaşlarda anne olmak baba olmak Anadolu’da görülen bir şey. Günümüzde yok denecek kadar azalmış olsa da devam ediyor.

  • Yazan: FeRHaD, 14 Şubat 2009 @ 10:56 pm

    Evet ama onlar velilerin zoruyla. Bunlar ise ailelerinin bilgisi dışında. Kız zaten olaya ailesine öğrendikten haftalar sonra anlatmış.Anneyi geçtim baba daha minicik çocuk be. 🙂 Bebek bir oyuncakla oynamaya başlayınca baba da kıskanacak. 🙂

  • Yazan: E. Ali, 14 Şubat 2009 @ 11:21 pm

    Ergenlik çağı kim ne derse desin belirli bir çağdır. ister 13 olsun ister 19..
    çocukluk kavramı ise farklı. Gerçekte en geç 11 yaşına kadar “bilinçsiz” çocuk olunur. 11 yaştan itibaren bilinçlilik devreye girer. Ama burada başka bir faktör var: Ana baba rolü.. toplumun kültürel yapısı.. yani 12, 13, 15.. yaşlarındaki bilinci yerine gelmiş çocuklara hâlâ küçük çocuk gözüyle bakmak yanlıştır. bu avrupalılarda ve bizde özellikle büyük şehirlerde çok yaygın. Böyle olunca da çocuklara sorumluluk duygusu vermede geç kalınılır.

    İngilizlerde genel olarak gençlerin cinsel özgürlüğü vardır diye düşünülür. bu ise genelde 17 yaştan itibarendir diye düşünülür. bu da yanlış. sonuçta geldikleri nokta budur işte.. 17’den daha küçüklerin cinsel özgürlüklerine de saygı duymak zorundalar. Madem öyle işte böyle..
    Bizim haberimiz olmuyor ama 14, 15 yaşlarında hamile kalan kız sayısı ingilterede oldukça sık rastlanan bir şey. bu yüzden gençlere prezervatif kullanmaları tavsiye ediliyor, bunu okullarda bile çocuklara anlatıyorlar.
    Çoğumuzun bilmediği bir şey daha:
    Bizde erkek çocuklara mahsus cinsel içerikli küfürler ve şakalar ingilterede kız çocuklarında da aynen vardır.
    Bunlar bizde ahlaksızlıktır, onlarda doğallıktır.

  • Yazan: FeRHaD, 14 Şubat 2009 @ 11:43 pm

    Sadece İngiltere değil diğer Avrupa ülkelerinde de durum öyle, korunmasız ilişki sonrası hamile kalan çok var.
    Biz de geçen yıl üniversitede prezervatif dağıtılırdı, bu onlarda ilk okulda başlıyor.
    Oralarda evlilik öncesi ilişki doğal karşılanıyor, TV kanallarında günün pozisyonu vs. bizim takvimlerdeki günün yemeği, günün ismi gibi şeyler gösteriyorlar.
    Bu tür şeyleri çocukların da izlemesi ergenliğe erken girmelerine de sebep oluyor, erken yaşta cinsel ilişkiye başlamalarına da.
    Bu aile zaten çocuklarının ilişkisini doğal karşılıyor, iki aile birlikte bebeğe bakacaklarını söylüyorlar.
    Neyse, erken erken ermişler muratlarına. 🙂

  • Yazan: çağlar, 15 Şubat 2009 @ 3:02 am

    ben e. ali arkadaşımıza katılıyorum ama tablo ortada bence bu çocuk ergenlige girmiş bile olsa en azında az da olsa gelişme olur ama bu çocuk çok küçük sözüm şuki bana sorarsan bu çocugun spermleri bile oluşmamıştır daha ayrıca anne ise söylenen yaştan daha büyük gösteriyor…

  • Yazan: E. Ali, 15 Şubat 2009 @ 3:11 am

    Küçük görünüyor ama yaşı büyükmüş. ingiliz basınında “13 yaşında olmasına rağmen 8 yaşında gösteriyor” diye geçmiş.

  • Yazan: FeRHaD, 15 Şubat 2009 @ 3:13 am

    Ergenlik döneminin başlangıç yaşı ülkelere göre farklılık gösteriyor ve artık küresel ısınma, çevre koşulları televizyonlardaki müstehcen içerikli yayınlar nedeniyle daha da ileri gidiyor. Mesela Türkiye’de bile 7 yaşında ergenliğe girenler var.
    Ayrıca İngiliz kızları bana da tuhaf gelir, yaşam şartlarından olsa gerek, bizimkiler ile karşılaştırıldığında yaşlarına göre daha yapılı, daha gelişmişlerdir, daha erken gelişirler.
    Yani fiziksel durumlardan problemleri yok ancak ailelerin çocukları bu konuda bilinçlendirmemesi ciddi bir konu. En azından ilişkiye korunarak girebilirlerdi. Onlar da herhalde böyle birşey beklemiyorlardı, oyun falan oynuyorlardır. 🙂
    @E.Ali
    Evet gerçekten de resime göre küçük görünüyor ama diğer gelişimi normal olmalı.

  • Yazan: çağlar, 17 Şubat 2009 @ 1:04 pm

    gördügünüz gibi arkadaşlar küçük byan hanım 2 kişi ile de yatmış ????????

  • Yazan: çağlar1, 17 Şubat 2009 @ 1:05 pm

    gördügünüz gibi arkadaşlar küçük byan hanım 2 kişi ile de yatmış ????????

  • Yazan: murat, 27 Eylül 2009 @ 2:17 pm

    olum böle bişi olmaz olurda aynı yaşta olur kız kalıplı bunlar yatarken kız zavallı kocasının üstüne çıkar çocuğu gebertir yani.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz