Bizimkiler Şimdi de WordPress.com’u Yasaklamış

____________________________________________________________________

Bizim Türk Telekom yasaklamaya doymuyor. YouTube yasağı ile uzun süre tartışılan Türk Telekom şimdi de Dünya’ca ünlü blog servisi WordPress.com’a erişimi yasakladı. Yasaklama nedeni hakkında şu an bir bilgim yok fakat böyle bir siteye erişimi kapatması için gerçekten mantıklı bir sebebi olması gerekmektedir fakat eminim böyle bir sebebi de yoktur. Niye kapatabilir ki, muhtemelen hizmeti alt alan adı ile kullanan bir blogcunun yazıları yüzündendir. Bunlardan herşey beklenir. Mahkeme kararı ile yasaklanmışmış. Şu an Türkiye’deki yüzlerce wordpress kullanıcısı bloglarına giremiyor. Nasıl bir mahkeme böyle bir servise erişimi tümden keser ki. WordPress.com hizmeti ile çok iyi bir internet servisi, kötü bir hizmet olmadığı için bu sebepten kapatamazlar, alt alan adında yazı yazan birinin uygun olmayan bir yazısı desek onun için bütün siteye erişimi kısıtlamaya gerek yok. Bu TürkTelekom’u anlamıyorum. Umarım bu daha kötü günlerin bir işareti değildir. Blogspot gibi diğer blog sitelerinde de bloglarını yayınlayan birçok kişi var yani bunların hepsi kapanma tehlikesinde. Tabii bunları kullanmayan sitelerini kendi sunucularında barındıranlar için de bu tehlike var fakat bu durumda en azından tek bir site kapanacak. İlk önce kertenkelebek‘e girmeye çalışmıştım Mahkeme kararı yazısı falan çıktı, sitenin sahipleri bir şaka falan yapıyorlardır dedim ancak sonra tüm wordpress.com sitelerinin kapandığını fark edince kafama dank etti, bu Türk Telekom iyice işleri karıştırdı. İnşallah bu kapanma kısa sürer yoksa bu bir çok wordpress.com kullanıcısını deli edecek. Onlar da ADSL bağlantılarını kapattırarak protesto etsin artık. Bloguma giremeyecek olduktan sonra hızlı internetim olsa ne değil mi. En iyisi bende Kayyo yönetim paneli açıldıktan sonra hemen veritabanımı yedekleyeyim, ne olur ne olmaz beni de kapatırsa başka bir sunucuya taşınırım hemen.

9 Yorum

  • Yazan: FeRHaD, 21 Temmuz 2007 @ 4:00 pm

    Hakaret oldu ise bunu sadece AKP olarak suçlayamayız, başka bir yönetim de olsa muhtemelen bu kapatma yine olurdu. Kişiye hakaret var.

  • Yazan: eda suner, 18 Ağustos 2007 @ 7:28 am

    yaa nasıl ya ee bizim bloğlarda wp ben bunu anlamadım ya

  • Yazan: eda suner, 19 Ağustos 2007 @ 4:04 pm

    Ne güzel anlatmışsın sağol canım benim ama akismet çalışıyor hala Allah’tan.

  • Yazan: Notamatik, 20 Ağustos 2007 @ 6:01 am

    Evet sevgili Ferhad, kapatılma sebebi malesef bu. Dinci hoca Adnan Oktar kendisine hakaret edildiği bahanesiyle kapattırmış wordpress i.
    Hakaret dediği şeyde o sitelerin evrim teorisini desteklemeleri. Yoksa hakaret dediği sitelerin hiçbirinde küfür kafir yoktu.
    Adam 7 kere şizofren raporu verilmiş biri. Nerde evrim teorisini destekleyen bir site görse çıldırıyor.
    Papazların hazırladığı evrim teorisini çürütme iddialarını Türkçeye çevirtmiş, sanki kendi fikirleriymiş gibi, bir sürü site açmış, bunları oralarda yayınlıyor.
    Ayrıca da evrimi çürütmek için bir sürü kitap yazdırmış neredeyse bedava dağıtıp duruyor.
    Ayrıca İstanbulun çeşitli semtlerinde sokaklarda, olur olmaz alışveriş merkezlerinde, müzecilik kanunlarına aykırı bir şekilde evrim teorisini çürütme amaçlı sergiler düzenleniyor. Bu sergilerde sahte fosillerle ve tamamen yanlış bilgilerle insanların beyinleri yıkanıyor.
    Sanırım bunları yapan da yine aynı kişi ama devletin hiçbir organı bu sergileri engellemiyor ve yapanları da tutuklamıyor.
    Fosil dedikleri şeylerin de hiçbirinin sertifikası yok, izin belgesi de yok.
    Ilımlı islam meselesine gelince: Ilımlı veya değil her ikisinin de sonu ılımsız islamdır.
    Bu Erbakanın bir zamanlar “Kanlı mı olacak? Kansız mı olacak? ama bir gün mutlaka olacak” sözüne denk geliyor.
    Ilımlı olan kansız gelen, ılımsızı ise kanlı gelen şeriat.
    Fakat bu, şeriat gelene kadarki yoldur, geldikten sonrası ise bütün islam ülkelerinde olduğu gibi, daima kanlıdır.
    İlk hedef türbanı üniversitelere ve devlet kurumlarına sokmak, yakında bunun patırtılarını duymaya hazırlıklı olun.
    Sonrası, halkın gözünü bir süre türbana alıştırmak, daha sonra ise 2.inci ve 3.üncü aşamalara geçmek.
    Saygılarımla.

  • Yazan: FeRHaD, 20 Ağustos 2007 @ 12:36 pm

    Hadi ya şimdi koskoca siteye erişimi tamamen dini sebeplerle mi kapatmışlar. İlginç

  • Yazan: eda suner, 21 Ağustos 2007 @ 5:26 am

    O kadar insan mağdur kaldı ya benim eski adresten yönlendirdiğim bir sürü yazıda elimizde patladı 🙂

  • Yazan: Notamatik, 21 Ağustos 2007 @ 3:29 pm

    wordpress.com ‘un kapatılma sebebini ben size söyleyeyim. Bazı insanlar islam karşıtı subdomainler açmışlardı. Eh neredeyse artık Türk İslam Cumhuriyeti haline geldiğimiz için kapatılması değil, kapatılMaMası anormal olurdu.
    Üstelik sadece mahkeme kararıyla bile değil, Arap telekom’un kendi kararıyla “islamiyet gerçeklerini” anlatan bir sürü site mahkeme kararı bile olmadan kapatıldı.
    Mesela kuranın orijinalinin ve sonraki birkaç versiyonlarının müslümanların kendi elleriyle defalarca yakıldığını, şu anda hiçbir yerde orijinali olmadığını veya islam peygamberinin kaç tane karısı olduğunu, kaç kölesi ve kaç cariyesi olduğunu isimleriyle birlikte islami kaynaklardan ve kurandan anlatan siteler kapatıldı.
    Kurandaki islam peygamberinin cinsel hayatına torpil geçen ayetleri gösteren siteler kapatıldı.
    İslamda ganimet nedir, cariye ne demektir, köle nedir? bunlar nasıl elde edilir? bunları anlatan siteler kapatıldı.
    Kurandaki matematik hatalarını gösteren siteler kapatıldı.
    Kurandaki kadın haklarını gösteren siteler kapatıldı.

    Bunlar daha iyi günleriniz. Bu din denen şeyin ne olduğunu bile bilmeden böyle imamlara oy verirseniz başınıza gelecek öyle çok şey var ki; ama zaten bunların hepsini siz zaten çoktan hak ettiniz.
    Yakında giriş sayfasında “allah-u ekber” yazmayan bütün siteleri kapatırlarsa hiç şaşırmayın. Hak etmedik filan da demeyin.
    Bilim yerine; ruhlarla, perilerle, cinlerle, fallarla, ermişlerle, dervişlerle vakit geçiren halklar bunlardan çok daha fazlasını hak ederler.
    Mayo giyip denize giremeyeceğiniz günlerinizi hasretle bekliyorum.
    Kadınların çarşafa girmelerini, miras ve şahitlik haklarının yarıya inmesini heyecanla bekliyorum.
    Flört dediğiniz şeye islamda ve kuranda ne ceza verildiğini görmenizi değil, yaşamanızı bir an evvel bekliyorum.
    Eskiden üzülüyordum ama şimdi inanın ki sizin adınıza çok seviniyorum. Umarım bir dahaki seçimlerde AKP imam örgütü yüzde 70 oy alır, kalan yüzde 30 u da fazilet partisi alır.
    Umarım bir gün Fetullah Gülen, cumhurbaşkanınız, Harun Yahya (Cinci hoca Adnan Oktar) başbakanınız, Cüppeli Ahmet hoca da dışişleri bakanınız olur.
    Bakalım o zaman islamda flört mü varmış? Yoksa çarşaf mı varmış, Kızlı erkekli bodrumda diskoya gitmek mi varmış yoksa haremlik selamlık mı varmış görürsünüz.
    Şimdiden yeni düzeniniz hayırlı uğurlu olsun.

  • Yazan: Selim, 23 Ağustos 2007 @ 4:37 pm

    Valla Notamatik bende duydum böyle bişiler . Nekadar doğrudur bilemem ama. nezaman açılcakmış peki, bi haber varmı ?

  • Yazan: eda suner, 23 Ağustos 2007 @ 4:54 pm

    hidemyass.com ile hallettim canım

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz