Clixpy ile ziyaretçileriniz ne yapıyor ediyor kaydedin

____________________________________________________________________

İlyas Teker’in blogundaki bir yazısında Clixpy diye ilginç bir şey gördüm. Bu ziyaretçinizin sayfanızdaki hareketlerini takip ederek size bir video kaydı gibi izleten bir servis.

Clixpy istatistik servisleri gibi bid JavaScript koduyla çalışıyor. Üye olduktan sonra aldığınız kodu sayfanıza yerleştiriyorsunuz ve siz durdurana kadar kaydediyor. Tabi onun bir şartı da var da sonra söyleyeceğim. 😀

Clixpy ziyaretçinin sayfa üzerinde nereye gitmiş, nereyi okumuş, nereye tıklamış hepsini gösteriyor. Aşağıya örnek bir kayıt ekledim, isteyen indirip izleyebilir, 800 KB kadar bir RAR dosyasıdır.

İndir “Clixpy kayit”

Clixpy_ornek_kayit.rar – 92 defa indirildi – 798,69 KB

Clixpy’nin şartı var demiştim ki bu şart ücretli olması. 🙂 Sistem ilk 10 kaydı ücretsiz veriyor ancak zaten bunlar da birkaç dakika içinde kaydedilmiş oluyor. 😀 Devam etmek için Paypal ile ücret ödemeniz gerekli. En indirimli tarifede 30$ ile 1000 ekran görüntüsü yakalayabiliyorsunuz. Çok pahalı değil, sonuçta bu hizmeti kullanacaksanız kafanıza göre milleti izlemek için kullanmayacaksınız, reklam yerleşimlerini ziyaretçiler nereye gidiyor ne taraflarda geziniyor vs. onları görmek için kullanacaksınız. 🙂 Ayrıca üye olmadan da nasıl bir iş yaptığını demosunu deneyerek görebilirsiniz.

Diğer kullanım fiyatları için de İlyas Teker’in yazısına bakabilirsiniz.

Hizmet ile ilgili şimdi birkaç fesatlık düşündüm. 😀 Tamam, iyi güzel ziyaretçinizin ne yaptığını izliyorsunuz ancak bu biraz da onun özeline girmek olmuyor mu? Şahsen ben bu kadar da takip edilmeyi sevmem, çünkü bir yazı okurken belirli bölgeleri seçerim falan, bir yorum yazarken önce yazıp sonra sildiğim kısımlar olur, böyle şeylerin izlenmesi beni rahatsız edebilir. 🙂 Hiç değilse bu sistemin kullanıldığı sitenin kullanıcı sözleşmesinde belirtilmeli ki yasal bir problem çıkmasın ortaya. Tabi bu da yakalanmamak isteyen bir kullanıcı için çözüm değil, ne yakalandıktan sonra sözleşmeyi okumasının faydası var ne de yazıyı okumadan önce ona sözleşmeyi okutmak mümkün. 🙂 Şu an için çözüm JavaScript özelliğini devre dışı tutmak ki çok saçma veya Clixpy’nin kayıt için kullandığı JS dosyasının yolunu İnternet gezgininizde engellemek. Ben size yolu vereyim:

http://clixpy.com/clixpy.js

Kaydolmak istemiyorsanız bu adresi ve bu adresin devamına birşeyler eklenmesi ile oluşacak adresi engelleyin, bu İnternet gezgininize göre adresinizin sonuna * işareti kokmak olabilir. Gerçi engellemelere karşı yapılmış da olabilir verdikleri JS kodunda bu adres parça parça, bu şekilde gezgin bunu link olarak algılamıyor olabilir.

Gizlilik ile ilgili kısmı biraz kafa karıştırsa da ücretli olması bunun kötü amaçlarla kullanılma ihtimalini azaltıyor. Siz de ziyaretçilerinizi bu şekilde takip etmek istiyorsanız veya Clixpy demosunu denemek istiyorsanız buyrun buradan.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz