Conta Hareketi

____________________________________________________________________

Conta Hareketi
Daha önceden Suyumuza Sahip Çıkalım kampanyası başlatan WWF Türkiye şimdi de Conta Hareketi diye bir kampanya başlatmış. Amacı halkımızı kaynaktan musluğumuza gelene kadar şehir su şebekelerinde kaybolan su hakkında bilgilendirmek. Bu suyun oranını büyükşehirlerde yaklaşık %50 diyorlar yani bu çok büyük bir miktar.
Kampanya genç anneleri harekete geçirmeyi amaçlıyor ve sitesinde de isim, mail vb. bilgiler girildiğinde otomatik olarak seçilen belediyeye mail gönderen bir form var. Formda şöyle bir şey yazıyor:

Sayın Başkan,
Şehir suyumuzun neredeyse yarısı, şebeke borularından kaynaklanan sızıntılar nedeniyle evlerimize ulaşmadan kayboluyor. Şehrimizin suyu bitiyor. Şehrimizin ana su borularının acilen yenilenmesini istiyorum.

Ben bir genç anne olarak, çocuklarım için susuz bir gelecek istemiyorum.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından yürütülen Conta Hareketi’ni destekliyor, sizi ve ilgili tüm kurumları şebeke borularının yenilenmesi için göreve çağırıyorum.

Not: Form anlaşıldığı üzere kadınlar içindir erkekler doldurmasın. 😀

Kampanyada amaç büyükşehir belediye başkanlarını ve kamu kuruluşlarını harekete geçirerek içme suyu altyapısının yenilenmesini ve böylece su kaybının azaltılmasını sağlamak. Kampanyanın Gülben Ergen’in oynadığı bir de reklam filmi var (Aslında kampanyanın daha çok Gülben Ergen’in reklamını yaptığını da söyleyenler var.).

Sitede ülkemizin su kayıpları ile ilgili şöyle bir bilgi var:

Türkiye nüfusunun yaklaşık %40’ı (yani 26.477.406 kişi) Mersin, Ankara, Bursa, Adapazarı, İstanbul, Erzurum, Konya, Adana, Kayseri, İzmir, Samsun, Eskişehir, Kocaeli, Gaziantep, Antalya, Diyarbakır olmak üzere 16 büyük kentte yaşıyor ve 16 büyük kentin şebeke kayıplarının oranı ortalama %43,80.
Diğer bir ifadeyle, ülkemizdeki 16 büyük kentte, her 100 metreküp suyun 43 metreküpü, neredeyse yarısı evlere ulaşmadan yolda kayboluyor. Dolayısıyla şebeke kayıplarının önüne geçerek milyonlarca metreküp su tasarrufu sağlanabilir.

Buradan kampanya sitesini ziyaret edebilir ve daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz:
http://www.contahareketi.org

Bu arada Conta Hareketi ismi de oldukça hoşuma gitti. 😀

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz