DeÄŸiÅŸtirin konuyu, bıktım Ergenekon’dan

____________________________________________________________________

Åžu dönemlerde bir Ergenekon kelimesi tutturdu, heryerde, her yaÅŸtan herkesin aÄŸzında. TV’De bütün haber bültenlerinde ana konu Ergenekon, sıktı artık.

Televizyon’da bütün ana haber bültenlerinde en önemli mesele Ergenekon. Allah’tan TRT Tuncay Güney’i canlı yayına çıkardı da konu biraz olsun deÄŸiÅŸti, ÅŸimdi TRT’nin AKP kanalı olduÄŸu yönünde tartışmalar var. Tabi etrafta tuhaf tuhaf yerlerde bombalar vs. bulunması da Ergenekon meselesini iyice ısıtıyor.

Bu Ergenekon meselesinin bu kadar abartılarak tartışılması gereksiz. Her kanalda herkes birşey konuşuyor ama kimsenin birşeyden haberi yok. Herkes fikirlerini söylüyor ama ortada büyük bir belirsizlik var, kimse de bunu düşünüp sesimi kısayım demiyor. Basın dikkat çeken konu diye bütün haberlerini Ergenekon ile ilgili yapıyor. Sonuçta da Ergenekon dışında bir haber duyamıyoruz, ancak o da öyle birşey ki ondan da öğrendiğimiz en ufak birşey yok. Bütün anlatılanlar aynı, kimse farklı birşey demiyorki. Bu sebeple bu konuyu bu kadar uzatmamak gerekli, dava ile ilgili gelişmeler olsun, yeni kanıtlar, kaynaklar, silahlar vs. bulunsun konuşacak birşey çıksın ondan sonra konuşmalı bunları.

Tabi tüm Türkiye’nin ana konusu Ergenekon iken baÅŸka ÅŸeyler de olmuyor deÄŸil. Tüm Dünya’da hayat sürüyor ve deÄŸiÅŸiyor. Biz ise sadece bir konuya takılmış gidiyoruz. Bu da bana acaba bunun böyle olmasını kimler istiyor, bu kimlerin iÅŸine geliyor sorusunu getiriyor. Yani kim biz bu meseleyi tartışırken, arkaplanda görünmeden iÅŸlerini yürütüyor. Yani konu bittiÄŸinde haberinde olmadığımız ne deÄŸiÅŸiklikler olacak, ne kazıklar yiyeceÄŸiz.

Bu sebeple bu Ergenekon meselesinin daha fazla uzatılmaması gerekli, tün haberlerde onu konuÅŸarak elde edilecek birÅŸey yok. Bu sadece ülkenin bu konu ile ilgilenmesini saÄŸlayıp, hiç dikkat edilmeyen bir yerde kendi gizli iÅŸlerini yürütenlerin iÅŸine geliyor. Ergenekon dışında konu mu kalmadı? Gazze’de yaÅŸanan soykırımı durdurdunuz mu? Ä°ÅŸsizliÄŸi sıfırladınız mı? Global krizi bitirdiniz mi? TeÄŸet geçecekti gerçekten teÄŸet mi geçti yoksa, bu çizgi biraz kayıp tam ortadan mı girdi? Birkaç ay sonra seçim var, seçimde oy kullanacak ölüleri temizlediniz mi? Seçimde oy kullanamayacak dirileri oy kullanabilecek yaptınız mı? Bunlar gibi çok daha önemli konular var, kimsenin birÅŸey bilmeden konuÅŸtuÄŸu, ve hatta konuÅŸamadığı bir konuyu bırakıp bunlarla ilgilensenize. Bırakın ÅŸu Ergenekon meselesini yavaÅŸ yavaÅŸ çözülsün kendi kendine, gördünüz ki siz çene çalsanız da birÅŸey olmuyor. Bırakın bu konuyu biraz da diÄŸer meseleleri tartışın, biz de doÄŸru düzgün bir haber bülteni izleyebilelim.

_______________________________________

Konu dışı: Bugün aklıma bir parti kurma fikri geldi. Adı Cumhuriyeti Ak Ak Hortumlama Partisi; CAAHK. Nasılsa bizim millet oy verir buna!

Sloganım da güzel; “Verin bize oyunuzu, soyalım sizin donunuzu.

3 Yorum

  • Yazan: E. Ali, 25 Ocak 2009 @ 8:47 pm

    90’lı yılların ortalarında bütün medyada devamlı tarikatlardan söz ediliyordu. Arada bir sahte ÅŸeyhlerin foyaları meydana çıkarılırdı. Türkiye halkı bu meselelerle çok uzun bir zaman boyunca fazlaca oyalandırılmıştı.
    Sonra öğrenmiştik ki Türkiye gündemi o meselelerle meşgul edilirken bankalar hortumlanmış daha pekçok yolsuzluklar yapılmış.
    Ä°nÅŸallah bu ergenekon meselelerinin altında da aynı kötü niyetler yoktur. bakalım zaman ne gösterecek…
    Belki de denildiÄŸi gibi türkiye bütün yolsuzluklardan mahfyalardan çetelerden derin devletten her türlü pisliklerden temizlenecektir. zamanla göreceÄŸiz öyle mi deÄŸil mi…

  • Yazan: FeRHaD, 26 Ocak 2009 @ 1:55 am

    Evet, ergenekon birşeyleri temizleyecek ama bu işlem esnasında neler olacak. Mesela nükleer enerji ihalesi ne durumda. Enerjiya ihtiyacımız olduğu kesin ama nükleer enerjinin tehlikeli ve pahalı olduğu da öyle. İhale ile ilgili sadece fiyat teklif eden şirketin teklifi ile ilgili haber bültenlerinde bir haber çıktı. Bundan başka hiçbir ayrıntılı program olmadı, kimse bakalım biz nükleer enerji istiyormuyuz diye sornmadı tartışmadı. Bu şekilde arka planda kalan birço konu olduğuna eminim.

  • Yazan: E. Ali, 26 Ocak 2009 @ 2:19 am

    Yani küçük bir çocuk bile anlar ki Ergenekon meselesi aşırı bir şekilde gündemde tutuluyor sanki bir şeyler saklanmaya çalışılıyor arka planlarda tutulmaya çalışılıyor. bazen soruşturmalarda aşırı abartılı hareketler gözden kaçmıyor. bu ise başka bir düşündürücü şey.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz