Direksiyon sınavı-2

____________________________________________________________________

Hani direksiyon sınavım vardıya Cumartesi günü, gecesi yazmıştım… Onu Cumartesi günü olduk…

Sabah 9 gibi kursa vardım, ücretlerimizi vs. ödedik, sınav giriş belgemizi aldık… Orada bir yarım saat kadar bitlendik… Sonra atladık otobüse, biraz da orada bitlendik. B sınıfı sürücü adaylarının yarısını ve D’leri de alıp yola çıktık. Şehir girişindeki un fabrikasının karşısında B sınıfı sürücü adaylarını indirdik. Oradan Total Benzin İstasyonu’na gittik. Çok az da bir orada bekledik ki, sınav görevlileri geldi; hani bize puan verecek görevliler.

Yalnız bir görevliyi daha önceden getirip Opet Benzin İstasyonu’na bırakmışlar ki adam da haklı olarak buna kızmış, gelip almamışlar da… Biraz siniri ve morali bozuk başladı olaya. 🙂 Hatta bir ara kurs müdürüne benim yapmam gereken bunların yarısını bırakmak falan diyordu ki, tırsmanın zirvesine geldik ama neyse ki uzamadı ve olaya başladık.

Total Benzin İstasyonu’ndan Serdo fabrikasının yanındaki benzin istasyonuna kadar bir mesafeyi ikişer kişi gittik. Yani yolun bir yarısını bir kişi, devamını da başkası. Bir de pek çok sınava gelmeyen aday vardı…

Total’de bir kişi yola çıktı, arkasından da direksiyonu ben aldım ve diğer benzin istasyonuna kadar gidip onun çıkışında bıraktım. Sürüş olarak benzin istasyonuna kenarda biraz dar mesafe bırakarak girdim ama puan kaybettirecek bir şey değildi, çünkü fazla kenarda değildim. Belki biraz daha içten gitsem daha iyi olabilirdi.

Aksilik: Bir aksilik olmasa olmazya, oldu ama benden kaynaklı tamamen. Yola çıktım, otobüsün ön kapısını kapatacaktım ki yanlış düğmeye basmamdan kapanmadı. 🙂 Soldaki düğme ön kapı, sağdaki de arka kapı içinmiş ama ben tam tersi biliyordum. Meğerse ben kapıyı kapatmak için bastığımda o arka kapıyı açmış. Tekrar tekrar basınca da arka kapayı birka kez aç kapa yapmış oldum ama sonra hallettik. 🙂 Bunun dışında da aksilik olmadı…

Öğlen de çok ayrıntı almadan sınavı sordum kurstaki eğitmenime. Siz geçtiniz dedi. Demek ki geçmişik. 🙂

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz