DoÄŸu ekspresi

____________________________________________________________________

Bir süredir Doğu Expresi adlı Kars ile batı arası tren seferleri oldukça rağbet görüyor. Hatta normaline göre bile biletler zamlanmış ve bilet bulmak bile zorlaşmış sanırım. Yutubırlar, gezi blogırları falan gidiyor, fotoğraf, video çekiyor ediyor vs. Entelleşmiş hani bu ekspres.

Ben de zamanında bir arkadaşımla bununla ufak bir yolculuk yaparak EskiÅŸehir’den Ankara’ya kadar gitmiÅŸtim. Trene aynı gün bilet alarak akÅŸam 23.00 civarlarında bindik. Trende elinde tavuklarla insanlar geziyor. 😀 Kompartmanımıza yerleÅŸtik. Biraz sonra trendeki görevli bizim kompartmana kavga gürültü bir adam getirdi. Adam aynı kompartmana baÅŸka bir kadın da bilet aldığı için kompartmanından bizim kompartmana atılmış. Adam bütün yolculuk boyunda söylendi durdu.

Bizim kompartmanda Van’a giden baÅŸka bir abi de vardı. Ä°stanbul’da yaşıyormuÅŸ ama soy Van’da olunca oraya gidip geliyor tabi. Onunla da sohbet ettik yol boyunca. Van’daki akrabalarının ailesi para göndermeyen üniversite öğrencilerini 100 TL fiyattan nasıl pazarladığını anlattı o da falan.

Hani hiç entel dantel bir yolculuk deÄŸildi o zamanda. Hatta gece üç civarı Ankara’da inince sabaha kadar tren istasyonunda kalalım demiÅŸtik. BoÅŸ yer bulup oturduk ama arkadaÅŸ yürü gidelim dedi. Ä°stasyon evsizlerle ve tinercilerle dolu idi. Oradan çıkınca Kızılay taraflarında oturacak bir kahve falan aradık. Bir yer bulamamıştık ki sabaha karşı açık olan bir büfe bize yardımcı olmuÅŸtu. Bizi bir kumarhaneye götürüp bırakmıştı. Millet kucaklarında kadınlar, masaların üstünde deste deste paralar ile oynarken biz kenarda oturup çay içmiÅŸtik gün doÄŸana kadar.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz