F Tipi Blog hackerlendi :)

____________________________________________________________________

Not: yazıyı okurken hacker kelimesinin telaffuzunu hekır, hakır vs. olarak geçirmeyin içinizden, hacker olarak geçirin. Çünkü ne kadar da bir ton siteyi halleden Türk arkadaşlar o kadar milliyetçi takılsa da buna güzel bir Türkçe kelime bulamamışlar hala. Lamer demek de istemiyorum. 🙂

Evet F Tipi Blog hackerlendi. 😀 Blogun kontrol panelinden gittiğim bir yazımda tema düzgün görünmüyordu. Yarım saat kadar sonra anasayfaya bir gittim, anasayfa kalmamış. 😀

Anasayfanın yerine şurada göreceğiniz güzel bir manzara konmuş; buyrun bakın.

Ä°ÅŸi yapan By Åžahin diye bir hacker.

Temanın index.php dosyası yerine eski dosyayı yükleyince ana sayfa açılmaya başladı ama görünümü bozuktu. style.css dosyasını da değiştirince düzeldi.

Daha sonra da tabi blogun parolasını vs. değiştirdim.

Erişim kayıtlarını inceleyince gördüğüm kadarıyla şöyle bir komutla halledilmiş bu:

94.122.248.63 – – [12/May/2010:22:28:15 +0300] “POST /wp-admin/theme-editor.php HTTP/1.1” 302 – “http://www.f-blog.info/wp-admin/theme-editor.php” “Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)”

Google’a baktım da bununla ilgili pek fazla bir bilgi de yok. Genelde kurbanların (!) yazılarında geçiyor bu tür bilgiler ama nasıl yapıldığı ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım!

Neyse ufak tefek önlemlerden sonra tekrar yayındayız ama yakında yine kapanırsak bilmem. 😀

Güzel bir hatıra olacak bu diyeceim ama önemli de değil o kadar aslında. 🙂

3 Yorum

  • Yazan: sr, 13 Mayıs 2010 @ 4:05 pm

    Hekır takılan gençlerin bir satır bile kod yazabilecek zekaya sahip olduklarını sanmıyorum.
    Yabancı sitelerden hazır exploitler bulup , hacker diye geçiniyor elemanlar. Ego tatmin etmek için güzel bir yöntem aslında .

    WordPress uygulamanı güncellemeni tavsiye ederim.

    Geçmiş olsun dostum

  • Yazan: By-Sahin, 13 Mayıs 2010 @ 4:42 pm

    dostum amacım size ulasmak kiÅŸiselbilgi vermekti fakat msn adresımı defalarca yazdım kımse ilgilenmiyince uyarı yapmak zorunda kaldım bu kadar emek vermiÅŸsiniz.benden baskasi olsaydi . sistemi silerdi sisteme ellemedim . uyari yaptım simdi daha cok önlem alırsınız.eÄŸer bu site bir LeymiR’in eline gecseydi anasını aglatırdı 🙂 EÄŸer amacım siteyi hacklemek olsaydi bu site bi daha acilmaz hale geLirdi emin ol :).. iyi günler dilerim.

  • Yazan: aslan, 6 AÄŸustos 2010 @ 9:56 am

    tesekkürler verdiğiniz bilgiler için..

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz