File Splitter ile dosya bölme

____________________________________________________________________

Bazen bir dosyayı başka bir yere taşıma veya daha başka bir amaçla parçalara bölmek isteyebilirsiniz. Aklınıza ilk geldiği gibi bunu WinRAR ile de yapabilirsiniz. Ancak WinRAR dosyayı kendi RAR biçiminde sıkıştırır ve böler. Peki dosyanın bu şekilde kodlanmasını istemiyorsanız, yani parçaların içeriği parça halinde iken bile orijinal dosyanın içeriğinde olması isteniyorsa? Bu durumda File Splitter programı gayet işinize yarayan bir çözüm olarak ortaya çıkıyor.

File Splitter ile istediğiniz dosyayı istediğiniz kadar parçaya bölebilir ve tekrar birleştirebilirsiniz. Parçalanmış dosyaların da içeriği esas dosya ile aynı olur, içerik farklı bir biçimde kodlanmaz. Bunun iyi yanı da programı farklı amaçlarla kullanabilmenizi sağlaması. Mesela elinizde büyük bir SQL dosyası var, sunucunuza yüklemek için her seferinde bütün dosyayı tamamen sunucuya yükleyip parça parça sorguların işlenmesini beklemelisiniz. Bu program ile ise bu dosyayı istediğiniz boyutta parçalara bölüp, teker teker sırayla yükleyebilirsiniz. Bu şekilde de aynı dosyayı defalarca yükleyip bazı kısımlarının işlenmesini beklemek zorunda değildiniz.

Dosyanın parçalarının isimleri de dosya_ismi.uzantı.chunkparça_sayısı biçiminde olur, yani program.exe.chunk001, mybigfile.exe.chunk002 gibi. İsterseniz parçaların uzantılarını değiştirerek dosyayı farklı amaçlarla kullanabilirsiniz.

File SplitterFile Splitter

İndirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Bölme işlemi şöyle. Programı çalıştırıyorsunuz, Source file kısmına parçalanacak dosyanın yolunu giriyorsunuz ve Destination folder kısmına da parçaların koyulacağı klasörü seçiyorsunuz. Size of a chunk kısmında da parçaların boyutlarını belirliyorsunuz. Bundan sonra da Split butonuna tıklıyorsunuz ve kısa bir süre içinde işleminiz tamam, dosyanız istediğiniz boyutta parçalara bölünmüş oluyor.

Birleştirme esnasında da Source chunk kısmında parçalanmış dosyaların yolunu girin ve destination olarak da birleştirilmiş dosyanın koyulacağı yeri girip Join butonuna tıklayın.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz