Foxbytes Ağ (İnternet) televizyonu

____________________________________________________________________
Foxbytes

Foxbytes

Foxbytes bir Ağ (İnternet) televizyonu. Evet, öyle bir televizyon, normal bir TV yayını değil. Ağ bağlantınız üzerinden foxbytes.com.tr üzerinden izleyebiliyorsunuz. Tabi tek farkı yayın biçimi değil, yayınları da farklı.

Foxbytes‘ta yayınlar kısa diziler şeklinde, kesinlikle uzun TV dizileri gibi diziler yok. Bunlar yerine  birkaç dakikadan oluşan ve her hafta yeni bölümü yayınlanan diziler var.

Foxbytes’ta neden sadece kısa diziler var? Bunun nedenini ben de bilmiyorum ama bunun TV yayın endüstrisi ile ilgili mantıklı sebepleri olmalı. Kişisel olarak dizilerin kısa olması daha çok işime geliyor. Çünkü bir diziyi saatlerce uzun uzadıya izleyecek ADSL bant genişliğim yok, 4 GB veride kotam doluyor da taşıyor bile. Bir de bu tür kısa diziler mesela sadece bir diziye odaklanarak saatlerce vaktimi onun başında geçirtecek bir şey değil. Yani bir oturuyorum birkaç dakikada dizimi izleyip çıkabiliyorum. Zaten TV’deki çoğu aptal Türk dizisini de seyretmeyen biriyken Ağ üzerinden az bir kota ile hiç uzun uzun izleyemem. 🙂

Foxbytes’ta sadece dizi mi var? Şu an için sadece kısa kısa dizicikler var. Hiç haber bülteni yok mu? Var aslında bir tane, böyle o da birkaç dakikalık bir yayın. Pek de güncel bir şey değil galiba, biraz da böyle eğlencelik dalgacı bir şey…

Dizi olarak neler var? Dizi olarak şu an: Behind The News, DITO, Know Your Enemy, Movie In A Minute, Security 7, Single Dad ve The Cell var.
Bunlardan kısa kısa bahsedeceğim.

Behind The News: Komedi amaçlı hazırlanmış kısa bir haber bülteni. Tek konudan bahsedip bitiyor. Eğlence amaçlı ve kesinlikle günlük haber bilginize işe yarar bir şey katmıyor.

DITO: Bu bir animasyon dizi. Dizideki DITO karakteri de dışa vurulmamış egomuzdan oluşan kötü alışkanlıkları bol bir karakter ve bir masa üzerindeki yaşamı. 🙂

Know Your Enemy: Bu dizide gerçek karakterler var. Burada bahsedilen düşman da anladığım kadarıyla kadınlar. Dizide de onları elde etmek için çeşitli taktikler anlatılıyor işte.

Movie In A Minute: Bu dizide ünlü filmlerin birkaç dakikalık sürümleri gösteriliyor. Mesela Yüzüklerin Efendisi’nin tüm filmlerinde olan biten iki dakikada anlatılıyor ve sonunda da gerçek film ile kıyaslanarak ne kadar zaman kazandığınız söyleniyor. Eğlenceli ama ya, takip edilesi kesinlikle… Animasyon oluyor bunlar da.

Security 7: Orta Doğu’daki bir gizli askeri üssün maceraları bu dizinin konusu da. Animasyon bir dizi.

Single Dads: Bekâr iki babanın maceraları anlatılıyor bunda da. Animasyon falan değil, gerçek insanlar oynuyor.

The Cell: Bu dizide de gerçek karakterler var ama sanırım tek karakter var. 🙂 Bir hapishane hücresinde bir adam var, onun maceraları işte… Tabi adamın orada ne işi olduğu, neden orada olduğu vs. hiçbir şey belli değil…

Bunlardan başka da Hotel, The Vent, Trapped, Classical Rock, Changing Diapers gibi diziler var ama bunları izlemedim henüz.

Özetle bu Ağ televizyonu böyle bir şey. Güzel bir şey aslında. Zaten çok uzun süre televizyon seyredemem. Elime de bir film geçse vakit kaybetmeyeyim diye onu izleyene kadar aylar geçer, bunları ise birkaç dakikada izleyebiliyorum. 😀

Siteye üye olabiliyorsunuz, böylece yeni haber ve duyurular da size iletilebiliyor.

Bir de kanalın tanıtım paketinde şöyle bir şey dikkat çekiyor:

FOXBYTES, gelişmekte olan VOD pazarında, FIC’in Avrupa’daki en iddialı projesidir ve internet televizyonu lansmanını dünyada ilk kez Türkiye’de gerçekleştirmektedir.

Bekleyip göreceğiz bakalım gelecekte nasıl bir proje olacak.

Ha bir de Foxbytes gayet şık bir tanıtım paketi göndermiş. Kargo ambalajını açtığım gibi metal kutu ile mest oldum. 🙂 Sonra bir de o kutunun içini de açtım ki o da ne: şu modern Tetris oyuncaklarından bir tane… Pek beğendim tabi.

Foxbytes tanıtım paketi

Foxbytes tanıtım paketi

Tanıtım paketinin içeriğinde bilgilendirici birkaç parça kağıt, oraya buraya yapıştırmalık çıkartmalar ve bir yoğun disk vardı. Diskte de Foxbytes‘ta yayınlanan tüm dizilerin ilk bölümleri var. Devamını Foxbytes’tan izleyebiliyorsunuz hani. Videolardan başka da kısa birkaç tanıtım dosyası ve logo dosyaları var.

Şimdilik yeni kanalımız ile ilgili durum böyle.  Bir İnternet kanalı olarak ilginç bir şey olacağı kesin. Tabi bu farklı yapısı ile yükselişini seyretmek de ilginç olacak.

Kendimi spoiler—

Olayı ilk başta tam anlamadığımdan karasal yayınlardan da izleyebilir miyiz, uydu yayını yok evimde diye sormuştum insancıklara. Kimlerle uğraşıyoruz demişlerdir. 🙂

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz