Etiketli yazılar: televizyon

Hayal kurmak yasaklanmalı, cezalandırılmalı (!)

Yıl 2000’lerden önce, çocukluğumun güzel günlerinden biri. TV’de MAc Gyver gibi kaliteli bir yapım var. Bir akşam yeni bir dizi izlemeye başlıyorum. Diziye bayılıyorum, hayran kalıyorum. Hayal gücüm o dizideki öğelerle dolmaya başlıyor aniden. Devamını oku »

360 derece videolar ve CERN içinden 360 derece bir video

Teknoloji hızla gelişiyor ve karşımıza ilginç ilginç yenilikler getiriyor. 360 derece panoramik fotoğraflardan sonra 360 derece video da bunlardan biri. Aslında 360 derece video olayı yıllardır olan bir olay ama son CES etkinliklerinde Samsung, LG gibi telefon üreticilerinin duyurduğu kameralar ve VR (Virtual Reality – Sanal Gerçeklik) cihazları ile son kullanıcı elinde de yaygınlaşmaya başlayacak bir şey. 360 derece panoramik fotoğraf düşkünü biriyimdir, 360cities sitesini didik didik dolaşmışımdır; hele o devasa panoramaları… Ama 360 derece video olayına çok da merakım yok açıkçası! Devamını oku »

Avea, TTnet ve Turk Telekom birleşimi, tek telekom Türk Telekom

Turk Telekom grup şirketleri Avea, TTnet ve Turk Telekom markaları tek şirket altında birleşerek Turk Telekom markası ile iş yapmaya devam edecekler. Hepsi de sevmediğim markalar aslında. Avea en sempatik olduğumdur, ucuz etin yahnisi olsa da ucuz olma gibi bir bahanesi vardır sonuçta. TTnet Turk Telekom altyapısının üzerinde bir addır, düşük hızlı, kopan, kotalı, Adil Kullanım Kotalı ve pahalı bir şirkettir. Turk Telekom da devletten aldığı altyapıyı on senede bir o kadar geliştirememiş, ama onunla böbürlenmesini bilen, telefonu kaldırıp alo bile demediğim halde TTnet hattım olduğu için sabit ücret ödemek zorunda olduğum bir şirkettir. Devamını oku »

LTE Broadcast, 4G hücre yayını

Eskiden telefonlarımızın ana ekranlarında bulunduğumuz şehir, ilçe, mahalle ya da sokak adı yazardı. Ayrıca Turkcell hatlarda örneğin, maç sonuçları gelirdi cebimize. Bunun yapıldığı hizmete Cell Broadcast, Türkçe’si ile Hücre Yayını deniyor. Hücre yayını için telefonumuzda belli kanallar ayarlar, bu kanallara şebekeden gelen mesajları okuyabilirdik. LTE Broadcast de bu teknolojinin günümüz 4G LTE teknolojisine uyarlanmış hali. Devamını oku »

Bir 5G testi ve elektromanyetik kirlilik

Ülkemizde hala hizmete girmemiş 4G LTE hizmeti konuşulsun elin Korelileri 5G’yi test etmeye başlamışlar. Tabi şu anda 5G üzerinde kabul edilmiş bir standart yok, bundan dolayı bu teste 5G testi demek doğru değil. Teknolojinin geliştirilmesi sırasında atılan adımlardan biri sadece bu. Adamlar da hızın dibine vurmuş tabi. Ulaştıkları değerler muazzam. Samsung testlerinde 110KM/s hızda hareket halinde 1,2Gbps ve sabit halde baz istasyonuna çok yakın bir noktada iken 7,5Gbps bant genişliğine ulaşmış! Yani saniyede yaklaşık 1 GB’a yakın bir veri indirmişler… Kullandıkları frekans bandı 28GHz, oldukça yüksek bir frekans bandı.


Devamını oku »

4K TV almak mantıklı mı?

Teknolojide biraz geriden takip ettiğimiz şeylerden biri de TV modası. SD TV, FullHD, 3D derken başımıza bir de 4K çıkardılar. Sanki FullHD görüntüden faydalanabiliyor gibi tam verimi ile kullanamayacağımız cihazları bize satıp paramızı bizden uzaklaştırmak isteyenler çoğalıyor tabi. Devamını oku »

Yenilenebilir Enerji Kaynakları [#belgesel] [#video]

Sanırım Discovery Channel kaynaklı, Yenilenebilir Enerji Kaynakları belgeseli. Oldukça izlenesi gaz hidratlar, rüzgar, güneş ve füzyon gibi enerji kaynakları ile ilgili bir belgesel. Özellikle gaz ve petrolün bitmesinden sonraki enerji kaynağı olarak görülen gaz hidratlardan bahsetmesi dikkatimi çekti, ilk kez duymuş oldum burada. 😀 Dünya’da petrol ve gazdan çok daha fazla varmış ve 3000 yıllık enerji ihtiyacımızı karşılayabilirlermiş. Tabi bulup çıkarma zorlukları vs. var.

Buyrun Yenilenebilir Enerji Kaynakları belgeseli: Devamını oku »

Mega İnşaatlar – Guney Afrika’da Hızlı Tren Sistemi

Discovery Channel’da yayınlanmış Mega İnsaatlar – Guney Afrika’da Hızlı Tren Sistemi belgeseli. Belgeselde Fifa dünya kupası etkinliği öncesinde ihtiyacı hissedilen aciliyeti yüksek bir hızlı tren sisteminin inşa edilişi konu alınıyor. Eski tren yolu şebekesi ihtiyacı karşılamıyor, devlet de bunu büyük bir bütçe ile güncellemeye karar veriyor. İş tabii ki dünyanın en iyisi mühendislere veriliyor. Ancak her işte olduğu gibi pek çok sorun mühendisleri engellemek için var güçleri ile ortaya çıkıyorlar.
Devamını oku »

Serebro – Gun [#video #klip]

Serebro denen grubun müzikal değer taşımayan, ama yüksek miktarda cinsel içerik barındıran bir video klipleri daha hayata gelmiş. Aslında sadece bu sayede dikkat çekip bir şeyler yapabiliyorlarya. Toplumun deformasyona uğrama merakını gidererek., reklam yani.
Devamını oku »

Celal ile Ceren Fragman

Bu Şahan adam olacak galiba diyesim geldi. Recep İvedik filmlerindeki kadar kıroluk dolu değil gibi karakterler. Devamını oku »