Etiketli yazılar: Çevre Kirliliği

İzlenesi 100 belgesel

Belgeselleri takip ediyorum arada, işe yarar bir şeyler görünce izliyorum ama arada kopuyorum da. Bundan iyi bir liste bulmuşken ekleyeyim de unutmayayım.

Gaia dergi 100 belgesel listesi. Siyasi, politik belgesellerden, bilim, çevre temalılara kadar pek çok belgesel olan iyi bir liste. Bir kısmı da zaten izlediğim belgeseller de, hatta tekrar tekrar izlediklerim…

2016 hedeflerinizden biri de bu 100 belgeseli izlemek olsun

Vanga Nine’nin (Baba Vanga) kehanetleri

Vanga nine Bulgaristan’da doğmuş, büyümüş, ölmüş; küçük yaşlarda bir fırtınada savrularak gözlerine gelen kumla kör kalmış ve insanlara gelecekleri ile ilgili şeyler söyleyebilen bir kahin kadın. Falcı kadın da diyebiliriz ama işi baya ileri götürmüş sektörün lideri(!) bir kadın, şekere bakıp söylüyor. 😉 Hani söyledikleri ve kehanetleri falan tutuyormuş. Kadın 11 Ağustos 1996’da hayatını kaybetti. Yola çıkmadan da geleceğimiz ile bir şeyler söylemiş hani. Baba Vanga’ya göre geleceğimizde şöyle bir şeyler olacakmış… Parantez içine de kendi yorumlarımı koydum biraz. En alta koyduğum belgeseli izlemekte de fayda var.

Suriye’nin düşmesinden sonra Apokalipsis gerçekleşecekmiş! Devamını oku »

31 Mart kara günü, büyük elektrik kesintisi

31 Mart kara günü, büyük elektrik kesintisi, yaşanmasından dolayı hiç üzülmediğim beni hiç de etkilememiş elektrik kesintisidir. Yahu zaten ikide bir elektriğim kesiliyor, adam gibi kesildiğinde günlerce elektrik gelmiyor, her gün yaşadığım şeyi memleketin %90’ı yaşamış çok mu? 😀 Devamını oku »

Hayalet şehirde dolaşmak

Hayalet şehir dediğim Ukrayna’da Çernobil santralinde çalışanların konaklaması için kurulmuş Pripyat şehri. Santraldeki patlamalardan sonra birkaç saat içinde öyle bir boşaltılmış ki, o anda orada kalan çoğu şey belki hala aynı yerlerinde. Bölge ise hala radyasyonlu, daha binlerce yıl olacağı gibi. Ama yerleşime 600 yıl sonra açılması mümkünmüş, bu da sadece radyasyon seviyelerinin belli standartların altına ineceği beklentisine dayanarak. Yani böyle %100 güvenli bir yer olarak değil… Devamını oku »

Marmara Ereğlisi, Sultanköy Beldesi, Gür Enerji DGKÇS ÇED Nihai ÇED raporu

Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali

Tekirdağ, Marmara Ereğlisi’ne kömürle çalışan bir termik santral yapılacağı ile ilgili bir ÇED raporundan bahsetmiştim. Sultankö beldesine bir tane de doğalgaz ile çalışacak bir santral yapma ile ilgili de bir çalışma varmış nihai ÇED raporu da geçtiğimiz günlerde yayınlanmış. Devamını oku »

Muratlı IOSB atık su arıtma tesisi ÇED başvuru dosyası

Muratlı’da yeni yapılan evsel atıksu arıtma tesisinin tartışması süre dursun, Muratlı OSB için de yeni bir arıtma tesisi yapılıyor. Muratlı OSB ve etrafındaki bazı köylerin atık sularını toplayacak tesisin halihazırda var olan Kombassan A.Ş. arıtma tesisinin bitişiğinde yapılması ve suyunu Kuru dere denen dereye dökmesi planlanıyor.

Detaylı bilgi için indiriniz: Muratlı IOSB atık su arıtma tesisi ÇED başvuru dosyası

Yenilenebilir Enerji Kaynakları [#belgesel] [#video]

Sanırım Discovery Channel kaynaklı, Yenilenebilir Enerji Kaynakları belgeseli. Oldukça izlenesi gaz hidratlar, rüzgar, güneş ve füzyon gibi enerji kaynakları ile ilgili bir belgesel. Özellikle gaz ve petrolün bitmesinden sonraki enerji kaynağı olarak görülen gaz hidratlardan bahsetmesi dikkatimi çekti, ilk kez duymuş oldum burada. 😀 Dünya’da petrol ve gazdan çok daha fazla varmış ve 3000 yıllık enerji ihtiyacımızı karşılayabilirlermiş. Tabi bulup çıkarma zorlukları vs. var.

Buyrun Yenilenebilir Enerji Kaynakları belgeseli: Devamını oku »

Tim Samaras ve diğer iki fırtına kovalayıcı vefat etmiş

Discovery kanalının Storm Chasers dizisinde görünen fırtına kovalayan bilim adamlarından önemli birileri Tim Samaras, oğlu Paul, ve takım arkadaşı Carl Young Oklahoma’daki EF-3 hortum esnasında hayatlarını kaybetmiş. Devamını oku »

SANDY kasırgasının İnternet’e etkileri

SANDY kasırgasının İnternet üzerindeki etkileri ile ilgili Renessys sunumu.

Buyrun.
Buyrun2.

Levis’i detokslama

Greenpeace, Zara detoks kampanyasında başarı elde ettikten sonra şimdi de Levi Strausa’a saldırıyor. Buyrun imza kampanyasına siz de Levis’i detokslamaya.

Buyrun Levis’i detokslamak için nedenler:
Levis'i detokslamak için nedenler