Tim Samaras ve diğer iki fırtına kovalayıcı vefat etmiş

____________________________________________________________________

Discovery kanalının Storm Chasers dizisinde görünen fırtına kovalayan bilim adamlarından önemli birileri Tim Samaras, oğlu Paul, ve takım arkadaşı Carl Young Oklahoma’daki EF-3 hortum esnasında hayatlarını kaybetmiş.

Türkiye’de her ne kadar Türkiye’nin problemi olmadığı ve magazinsel ve düşünme tembeli insanlar için ciddi bir içerik sayılmadığından ilgi gösterilmese de Amerika’da Discovery Channel’ın yayınladığı Storm Chasers dizisi oranın coğrafik özelliklerinin sonucu olan hortumlardan dolayı ilgi görüyor. Bu dizide meteorologlar ki her biri bir bilim adamı, hortumların oluşabileceği yerlere, özel araçlarla gidip bunların üzerine gitmeye çalışıyor. Hani millet kaçarken onlar üzerine gidiyor. Taşıdıkları aletlerle de o hortumun bir şeyini ölçerek oluşumu ile ilgili bilgi edinmeye çalışıyorlar. Amaç nasıl oluştuklarını daha iyi anlamak ve de para kazanmak tabi.

Storm Chasers takımlarından en beğendiğim Twistex takımından Tim Samaras bu meteorologlardan en ilgimi çekeniydi. Adam teknolojik aletleri kendi zekasıyla birleştirip bir şeyler çıkarıyordu ortaya. Bu çıkardığı şeyi de hortumların altına atmak ya da onları kaydetmek için vs. kullanıyordu. Kovalayıcılar arasında da muhtemelen en dikkatlisiydi. Aracının arkasındaki 600,000 $$$ radarını korumak için nice hortumun peşini bıraktı kim bilir. 🙂 Diğerleri genelde ondan daha hırslı ve daha kovalayıcı, daha dikkatsizdir. Ama kader işte, Oklahoma’daki EF-3 hortumda bir şekilde Tim, oğlu ve takım arkadaşı Carl Young ile birlikte hayatlarını kaybetmişler.

Tim Samaras aşağıdaki videoda görünen bilim abisidir.

Allah rahmet eylesin diyelim. Meteoroloji dünyasına katkıları olan biri…

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz